maandag 1 februari 2016

H3 MAS: Maatschappelijke stage bij Stichting Fryslân Hartveilig

Bij de Stichting Fryslân Hartveilig is een vacature voor de maatschappelijke stage.
Je kunt hier na schooltijd of in een vakantie mee aan de slag.
Je gaat met iemand van de stichting langs bedrijven om te inventariseren of er een AED is.
Voor meer info:

Beschrijving:

Elke dag worden er mensen slachtoffer van een hartstilstand. In Nederland zijn dat er elke week 300. Er moet iets gebeuren! Daarom is Stichting Fryslân Hartveilig opgericht. We zetten ons in om de kans op het overleven van een hartstilstand te vergroten. Dat realiseren we door een dekkend Fries netwerk van oproepbare reanimatie-burgerhulpverleners en aangemelde AED’s op te zetten, die opgeroepen worden vanuit de Meldkamer (112). Deze burgerhulpverleners zijn vaak eerder ter plaatse als de professionele hulpdiensten en kunnen daarom eerder starten met de reanimatie. Bij een reanimatie geld: elke seconde telt! Kijk gerust op onze website voor meer informatie: www.fryslanhartveilig.frl

 

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers die nog niet aangemelde AED’s opsporen en deze aanmelden bij het systeem van HartslagNu (het oproep-systeem). In teams gaan we, in Leeuwarden, op pad naar supermarkten, dorpshuizen, bedrijven en andere plekken waar AED’s aanwezig zijn.


AED’s kunnen een groot verschil maken bij een hartstilstand. De overlevingskans stijgt met 60% als een AED wordt ingezet. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk AED’s aangemeld worden. Deze kunnen het verschil maken.

Wil jij je inzetten om Fryslân Hartveilig te maken?  Geef je dan nu op!

Leuk/interessant:

Allerbelangrijkste: je helpt mee aan de hartveiligheid van Leeuwarden! Daarnaast ga je in een groepje op pad, wel zo gezellig.