maandag 3 februari 2020

H45: Herinnering Open dag HBO 8 februari


Aanstaande zaterdag 8 februari is er een open dag op de NHL/Stenden en van Hall. 

H4: Alle havo 4 leerlingen zijn verplicht (zie PTA) een open dag te bezoeken. Die kans was er in november. Is dat niet gelukt dan zal deze zaterdag er een bezoek moeten worden gebracht aan het HBO. Wanneer de leerling een hele goede reden heeft dat hij/zij echt niet kan, zal hij dit aan de coach moeten melden. De verslagen van de Open dag zullen namelijk in februari moeten worden ingeleverd in Droomloopbaan.
Wanneer een leerling in november is geweest, dan blijft het een aanrader om nogmaals naar een open dag te gaan. De Hanze Hogeschool heeft 29 februari een open dag. Vergelijken van twee de zelfde studies is altijd een aanrader.

H5: In principe zouden deze leerlingen de open dag niet meer nodig moeten hebben, maar in uiterste nood: ga langs op 8 februari. Heeft de leerling nog geen meeloopdag geregeld? Doe dat ook op die dag. Aangezien in week 6,7,9,10 op school de LOB gesprekken plaatsvinden, hebben alle leerling de ervaring van een open dag nodig om dit gesprek goed door te komen.

Voorbereiding open dag: 
  • Bekijk van te voren in Droomloopbaan (DLB) het formulier van de Open dag; op welke vragen moet je antwoord zien te  vinden op de open dag.
  • Bedenk van te voren (door de websites te bezoeken) welke opleidingen je samen met je ouders gaat bezoeken. De studietest in DLB en andere opdrachten kunnen je een richting geven.
  • Maak tijdens de open dag foto van de studies die je hebt bezocht. Die plaatst je in de foto- collage in je profiel van droomloopbaan.
Heel veel succes tijdens de open dag!