dinsdag 4 februari 2020

H4: Aanmelden HanzeXperience: kan vanaf nu!

Twee weken geleden zijn ouders en leerlingen via een mail geïnformeerd over de HanzeXperience.
Dit is de kans om onder schooltijd samen met klasgenoten naar twee workshops te gaan van twee HBO studies naar keuze. Vorig jaar werd door de 50 leerlingen die mee waren deze dag met een 7,8 beoordeeld: kortom, de moeite waard om mee te gaan. Wij zorgen voor vervoer.

Deze activiteit kan als 1 van de keuzemogelijkheden worden gezien bij opdracht H4.16 binnen Droomloopbaan (keuzemodule).
Vanaf vandaag is de inschrijving geopend.

Er is plaats voor 50 leerlingen uit havo 4 en zij kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan de HanzeXperience in Groningen.
Leerlingen kunnen zich voor twee studies/workshops aanmelden.
       Leerlingen die niet van plan zijn om te gaan studeren in Groningen, raden we toch aan om mee te gaan. Zie het als een extra mogelijkheid om erachter te komen wat de inhoud van een opleiding is. Er kunnen wel accentverschillen tussen studies zijn ten opzichte van de NHL/Stenden, maar in grote lijnen kunnen leerlingen die dag ervaren wat een studie inhoudt. Daarnaast kunnen leerlingen zich bijvoorbeeld ook aanmelden voor een studiekeuzeworkshop.

Om een goede studiekeuze te maken is het van belang in klas 4 verschillende opties te bezoeken. Zo voorkom je keuzestress in havo 5

Vol=vol (50 plaatsen) dus hoe eerder leerlingen zich aanmelden, hoe groter de kans voor leerlingen om mee te kunnen.

Inschrijving Hanze experience: ga naar hanze.nl/hx
Op deze website hanze.nl/hx staat o.a. informatie over:
- het programma
- een beschrijving van de studies/workshops, leerlingen kiezen 2 studies/workshops
- weekindeling van de scholen
- een rechtstreekse link naar het aanmeldformulier
- Inschrijven kan tot 6 maart maar vol=vol!

·         Datum HanzeXperience: donderdag 16 aprilLes tot en met het 3e lesuur. Leerlingen zijn van 11.15 uur tot 16.45 uur van school.
·         Buskosten: tussen de €10 a €12 per persoon. Deze betaling zal t.z.t. digitaal door betreffende ouders moeten worden overgemaakt. Deze mail wordt na de aanmelding door ons naar de ouders gestuurd.
·         Voorwaarden: Aanmelden is ook meegaan en dus betalen. Er zijn maar 50 plaatsen dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bij ziekte geen geld terug, helaas.
·         Leerlingen die niet meegaan hebben les.
Met vriendelijke groet
N. van Wessel, decaan (n.vanwessel@cvo-nf.nl)