vrijdag 28 februari 2020

H345: Lezing Alma Mathijsen

Auteur Alma Mathijsen bezoekt de Mediatheek van CSG Comenius Mariënburg op woensdag 11 maart. Gratis entree voor de lezing met als thema: beïnvloeding. Erbij zijn? Dat kan! De mediatheek stelt vanaf dinsdag 3 maart gratis kaarten beschikbaar voor leerlingen, ouders, (oud) docenten en overige belangstellenden.

Mathijsen schreef drie romans, een novelle, een verhalenbundel en zes toneelstukken. Daarnaast schrijft ze essays voor NRC Handelsblad en columns voor LINDA. In 2011 verscheen haar markante debuutroman ‘Alles is Carmen’, gevolgd door ‘De grote goede dingen’ (2014). In 2017 verscheen ‘Vergeet de meisjes’, dat op de shortlist van de BNG Bank Literatuurprijs terechtkwam. De novelle ‘Ik wil geen hond zijn’ is een gedurfd verhaal over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te worden met haar ex-geliefde.
De auteur zal tijdens haar lezing vertellen over haar boeken vanuit het thema van de avond: beïnvloeding. Verder staan in haar boeken thema’s als vriendschap en relaties centraal.

Tussen 19:30 en 20:00 uur vindt de inloop plaats (met koffie en thee). Van 20:00 tot 20:45 uur houdt Alma Mathijsen haar lezing. Na een korte pauze is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Interesse in (een van) haar boeken? Er is een boekhandel aanwezig voor de aanschaf van een (gesigneerd) exemplaar. Naar verwachting zal de avond tussen 21.30 en 21.45 afgelopen zijn.

Gratis kaarten zijn vanaf dinsdag 3 maart verkrijgbaar bij de receptie van CSG Comenius, locatie Mariënburg (Achter de Hoven 118, Leeuwarden). Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.
Graag tot dan!