woensdag 11 maart 2020

H5: Examenworkshops

Vanaf maandag 30 maart om 8.00 uur kun je je inschrijven voor de examenworkshops!
Zoals je in de eerder gepubliceerde planning (let op: de deadline voor inschrijving voor de herkansing tw3 is vervroegd!) van de laatste schoolweken kunt lezen, is er na toetsweek 3 nog één week les volgens het reguliere rooster. In deze week worden de toetsen van toetsweek 3 besproken, kun je met de vakdocent overleggen over een eventuele herkansing en krijg je de laatste tips in klassenverband over het examen.

In de weken daarna zijn alle lessen keuzelessen in de vorm van examenworkshops over een vastgesteld thema. Het idee is dat je zo precies de lessen kunt kiezen waar jij nog behoefte aan hebt op de weg naar het examen. Ook kun je kiezen bij welke docent je je wilt inschrijven en op welk moment. In dit excel-bestand vind je het overzicht van alle workshops die worden aangeboden. Je kunt de lijst sorteren op datum, vak of docent en zo jouw ideale rooster samenstellen.

Je kunt je via Zermelo voor de workshops inschrijven. Hier heb je wel een andere Zermelo-app voor nodig dan die we het hele jaar al gebruiken. Hier de instructie om deze app te downloaden en te installeren. Geeft dit problemen, meld je dan zo snel mogelijk bij mw Van der Hoorn.

Let op: er is een aantal voorwaarden aan de inschrijving verbonden:

  • De inschrijving start op maandag 30 maart om 8.00 uur. Per workshop kunnen maximaal 24 leerlingen inschrijven. Wees er dus snel bij want vol=vol!
  • Per week is een minimaal aantal inschrijvingen vastgesteld: voor week 15 minimaal 5, voor week 16 minimaal 7 en voor week 17 ook minimaal 7.
  • Als je je inschrijft, ben je verplicht om aanwezig te zijn.
  • Stem je keuzes af op je andere bezigheden zowel binnen school (zoals de herexamens op 15/4, zie planning) als daarbuiten.
  • Sommige workshops, zoals 'examenstressreductie' en 'regels rond examen doen' zijn vakoverstijgend (vakaanduiding in de lijst is NVT).
  • Als je je in wilt schrijven voor 3 klokuren examenkilometers maken in de examenzaal (staat voor 4 workshops) moet je je voor uur 2 t/m 5 inschrijven (helaas kan dat in Zermelo niet in één keer). Bij deze training zit je 3 klokuren achter elkaar in de examenzaal (net zoals bij het echte examen) en werk je aan 1 of meer zelf meegebrachte examens. Zo kun je zien hoe het is om zo lang achter elkaar geconcentreerd bezig te moeten zijn en hoe het voelt om in die grote zaal te zitten: koud of warm? Moet je eten meenemen? Of zakdoekjes? Enz. enz. 
Verdiep je alvast in de mogelijkheden, eventueel in samenspraak met je studiecoach en/of met thuis, zodat je maandag 30 maart je keuzes al gemaakt hebt en je je direct kunt inschrijven.