maandag 30 maart 2020

H3: Digitale lessen volgen via Teams


Instructie voor leerlingen havo 3

We gaan vanaf maandag 6 april allemaal werken het systeem Teams van Microsoft Office. De komende week gaan sommige docenten er al mee werken en krijg je hiermee de tijd om er alvast aan dit systeem te even te wennen. Met dit systeem kan je de verplichte lessen volgen, chatten & videobellen met de docenten tijdens de vrijwillige lessen. 

Huiswerk
-        In de agenda van Magister kan je zien wat je per dag moet doen voor een vak (een to-do lijstje) zodat je up to date blijft. In de ELO staat de planner per vak.
-        Voor een aantal vakken is er nog aanvullende informatie (PowerPoint presentaties, uitlegfilmpjes etc). Deze staan in de studiewijzer.
-        Voor sommige vakken is het mogelijk het huiswerk in een online omgeving te maken. Mocht dit jou niet lukken, neem dan contact op met je docent om de mogelijkheden te bespreken.

Online lessen
-        We gebruiken hiervoor Teams* (via je school Office account)
-        De docent stuurt jou een TEAM-uitnodiging via de schoolmail, zo weet je wanneer je aanwezig moet zijn. Indien je hiervoor een uitnodiging ontvangt ben je verplicht om aanwezig te zijn.
-        We houden daarbij zoveel mogelijk het rooster aan.
-        Tijdens de TEAM-les:
o   ben je op tijd aanwezig
o   gebruik je je eigen naam
o   ben je goed in beeld
o   doe je alleen het geluid aan als je toestemming krijgt
o   bedenk dat je echt in een les zit (je doet actief en respectvol mee)
o   maak je geen foto’s en/of filmpjes van docenten op leerlingen tijdens de les.  

Contact met docenten
Digitale lessen
-        Verplichte digitale les: je moet deze les volgen, dit staat in je agenda. Kun je door bijvoorbeeld ziekte niet aanwezig zijn, dan meld je je voor de les af bij je docent door een e-mail of chat in teams te sturen.
-        Vrijwillige digitale les: de docent is online aanwezig. Je kunt je aanmelden als je vragen hebt of de docent wilt spreken.
-        Een digitaal gesprek op afspraak: je kunt een docent of je mentor mailen om een afspraak te maken voor een één op één TEAM gesprek.


*Heb je geen wachtwoord van Office.
Mail: e.bouwkamp@cvo-nf.nl met daarin vermeld je de naam, klas, leerlingnummer en een telefoonnummer van jezelf en je ouders waarop hij jullie kan bereiken.
Mocht dat niet lukken mail dan: helpdesk@cvo-nf.nl.