woensdag 22 april 2020

H5: Vavo

Informatie Vavo

Leerlingen zitten nog in de toetsweek, maar ondanks dat worden er door leerlingen vragen gesteld of het verstandig is om zichzelf nu alvast aan te melden voor de Vavo, omdat ze vermoeden dat ze niet slagen.
De Vavo is o.a. bedoeld voor:
  • Leerlingen die geslaagd zijn en na het examen nog een jaar 1 vak willen volgen, omdat ze de in hun pakket gemist hebben 
  • Leerlingen die gezakt zijn en maximaal 3 of 4 vakken over gaan doen op de Vavo (3 uur les per vak en in totaal 6 uur per vak per week bezig). Dit kan in de meeste gevallen alleen met toestemming van CSG Comenius.
Wat belangrijk voor leerlingen is, die er op dit moment spannend voor staan: pak alle kansen die je hebt om je cijfers te verbeteren, dus maak gebruik van herkansingen. Dit om te kunnen slagen en anders voor de toelating voor de Vavo.

Zoals jullie eerder in de planning is vermeld zullen er rond 4 juni adviesgesprekken plaatsvinden voor het het bepalen van de te kiezen RV toetsen. Die gesprekken zullen ook gekoppeld worden aan de mogelijkheid om je door de decaan mevrouw van Wessel te laten informeren over de Vavo en de digitale aanmelding daarvan. Voor die tijd is de aanmelding nog niet aan de orde, omdat leerlingen dan nog niet weten of ze voor de Vavo in aanmerking kunnen komen. In de meivakantie kan je natuurlijk wel een kijkje nemen op de site van de Vavo: 

Kortom: nog even geduld met het aanmelden voor de Vavo, als je dat van plan was. Er volgt t.z.t. de nodige informatie.