donderdag 23 november 2017

Lezing Alexander Münninghoff

Woensdag 29 november organiseren docenten Nederlands en de mediathecaris in het kader van de start van het project De Inktaap een lezing door dhr. Alexander Münninghoff.
Münninghoff is journalist en oorlogscorrespondent geweest en hij heeft in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs gewonnen voor zijn boek De Stamhouder.


CSG Comenius, locatie Mariënburg doet ook dit jaar weer met een groot aantal leerlingen van atheneum 5 en 6 mee aan De Inktaap, dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. De leerlingen kiezen uit drie prijswinnaars; de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs, hun winnaar. Ook de schrijvers die genomineerd zijn beschrijven de keuzes van hun personages in tijden van conflicten. 
In dit boek beschrijft hij de rollen die enkele van zijn familieleden tijdens de WOII hebben ingenomen. Een paar weken geleden is een documentaire verschenen over het levensverhaal van Münninghoff via 2doc.nl

De lezing van Alexander Münninghoff is gratis toegankelijk voor leerlingen, ouders en overige belangstellenden in De Bethelkerk, Huizumerlaan 102. De inloop is om 19.30 u., het programma begint om 20.00 u. Leerlingen die aan de Inktaap meedoen en hun ouders/verzorgers hebben per mail een uitnodiging ontvangen.