vrijdag 1 maart 2019

H5: LOB afgerond?

LOB, hoe staat het ermee?

In de afgelopen weken en volgende week voeren alle coaches afsluitende LOB gesprekken met leerlingen die de PTA opdrachten hebben afgerond. 

Het doel van dat gesprek is om te checken of dat PTA onderdeel nu is afgerond en om helder te krijgen welke leerling klaar is met zijn studiekeuze, wie nog extra hulp nodig heeft en wie misschien nog een meeloopdag of open dag moet regelen.

 

Naast het gesprek met de studiecoach wil de decaan graag nog een totaal overzicht hebben van de keuzes en zal zij voor toetsweek 3 de leerlingen bij een bezoek aan de klassen de jaarlijkse,korte, digitale vragenlijst laten invullen. Leerlingen die atheneum plannen hebben kunnen dat dan nogmaals aangeven en een keuzeformulier invullen.

Wanneer uit de enquête blijkt dat een leerling wel van plan is om te gaan studeren maar nog niet staat ingeschreven, sturen wij die ouders een mail met daarin het verzoek te monitoren of de leerling zich wel voor 1 mei inschrijft voor HBO en voor 1 april inschrijft voor MBO.

 

Laatste mogelijkheid open dagen:

Als het goed is hebben de meeste leerlingen deze open dagen niet meer nodig maar voor de zekerheid nog een aantal nuttige data:

- zaterdag 2 maart (morgen) Open dag Hanze Hogeschool

- donderdag 14 maart : proefstuderen (meeloopdag) NHL/Stenden. Meld je vandaag nog aan als je nog geen dag hebt meegelopen en vraag op tijd officieel vrij aan de coördinator Mevrouw van Der Hoorn.

- donderdag 11 april : open avond NHL/Stneden van Hall

 

Digitaal afronden Droomloopbaan:

- Wanneer je een gesprek met je studiecoach hebt gehad en je hebt je laatste verslag van de meeloopdag gemaakt, raad ik je aan het LOB CV uit te printen en/of digitaal op te slaan. Alle leerlingen kunnen nog een jaar in het systeem nadat ze van school zijn.

- Naast het LOB CV krijgen leerlingen die het plusdocument hebben ingevuld, deze ondertekend door onze directeur meneer Bok uitgereikt bij de diploma uitreiking. Is je plusdocument nog leeg, dat kan. Dat is jouw keus. Anders kun je nog aanvullingen doorgeven aan de decaan n.vanwessel@csg-comenius.nl. Tot en met week 10 (8 maart) kan je dat nog doorgeven. Het plusdocument is in de envelop (mijn profiel) te bekijken.