vrijdag 1 maart 2019

H4: reminder Open dag en deadline droomloopbaan

Een aantal weken geleden hebben alle ouders en leerlingen een mail toegestuurd gekregen met de planning van de opdrachten van Droomloopbaan.

Daarin stond te lezen dat de laatste verplichte PTA opdracht van LOB (in Droomloopbaan) op 8 maart moeten zijn afgerond.

Volgende week vrijdag is het 8 maart.

Zorg ervoor dat je dit weekend de opdrachten van periode 2 en 3 afrondt. Dan is dat PTA onderdeel voor toetsweek 3 afgerond en heb je voldaan aan het PTA van LOB.

 

Toelichting opdrachten:

- elke leerling is verplicht 1 open dag te hebben bezocht en daar een verslag van te hebben gemaakt. Heeft een leerling twee open dagen bezocht, dan zal daar in periode 2 en 3 een verslag van komen.

- Wanneer een leerling zich niet aan de gemaakte opdracht heeft gehouden en nu nog geen open dag heeft bezocht, moet hij/zij dit melden aan de coach en aangeven of hij/zijn op donderdag 11 april naar de Open avond gaat van de Friese HBO scholen (NHL/Stenden en van Hall, kijk op de websites). Noteer deze datum op de kalander en neem je ouders mee. Of een leerling bezoekt aanstaande zaterdag 2 maart de Open dag van de Hanze Hogeschool.

- Leerlingen die MBO (niveau 4) plannen hebben kunnen op 6 maart het Friesland College bezoeken en op 12 maart de Friese Poort en Nordwin.

- De ouders van leerlingen die zich hebben ingeschreven voor de Hanze Experience, krijgen binnenkort digitaal een betalingsverzoek om de buskosten van rond de €10,00 digitaal te betalen. 11 april zullen we met 50 leerlingen vanaf het 4e lesuur afreizen naar Groningen. De lijst met namen van leerlingen die mee gaan hangen binnenkort op het publicatiebord in de gang. Nadere info volgt ook nog via de blogspot. Deze dag kan ook als een Open dag worden beschouwd, wanneer een leerling die nog niet heeft bezocht. Dit verslag zal op 11 april moeten worden afgemaakt. 

- Verslag keuzeworkshop: op 1 april wordt er voor havo 4 leerlingen een keuzeworkshop op school georganiseerd. Dit doet de decaan samen met iemand van een studieadvies bureau. 38 leerlingen hebben zich daar vrijwillig bij de decaan voor aangemeld toen zij de klassen bezocht. Heel fijn dat er interesse voor is. Deze leerlingen maken op 1 april dat verslag af in Droomloopbaan. Deze groep leerlingen krijgen binnenkort te horen in welke groep ze zijn ingedeeld, tijdstip en in welk lokaal we zitten.