maandag 7 september 2015

H4: twee (verplichte) culturele activiteiten, oftewel: twee leuke uitjes!

10 september: HOLES en 23 september: ART TRIP!



Aanmelden voor de CKV-dag: Art Trip voor 4 Havo en 4 Atheneum

Op woensdag 23 september doen alle CKV-leerlingen van 4 Havo en 4 Atheneum mee aan de CKV-dag: Art Trip! Daarvoor moet je je aanmelden op de website:  www.arttrip.nl

Op 23 september, om 9.00 uur wordt iedereen verwacht in De Harmonie, voor een dag Kunst en Cultuur beleven. Leerlingen van de volgende scholen:  RSG Sneek, RSG Harlingen, Montesori High School, het Leeuwarder Lyceum en natuurlijk Comenius gaan in groepen drie workshops volgen en ze bezoeken  de theaterdansvoorstelling ‘Narnia’ in De Harmonie.

Van maandag 7 tot en met 11 september kun je je opgeven voor een carrousel (drie workshops en de voorstelling) door naar de website www.arttrip.nl te gaan. Volg de aanwijzingen voor het inloggen. Bij een aantal carrousels heb je een fiets nodig, dat staat er dan bij. Als een carrousel vol is, zul je een andere moeten kiezen, dus het is belangrijk dat je zo snel mogelijk een keuze gaat maken, anders kom je in een groep waar je misschien niet zo leuk vindt. Leerlingen die zich niet aanmelden worden door ons ingedeeld. De dag is rond 15.30 uur afgelopen.

Voor vragen kun je mailen naar: a.vanveldhuizen@csg-comenius.nl

 

CKV: voorstelling ‘Holes’ voor 4 havo en 4 atheneum

Op 10 september is de voorstelling ‘Holes’ geboekt voor de klassen H4 en A4 , als vervolg op de Theaterdag XL  die voor de zomervakantie voor al onze derde klassen gehouden is.
De voorstelling 'Holes' wordt gespeeld door Tryater . Het is  theater op locatie in Techum – Zuidlanden. (Je fietst langs de Schrans, Mac Donalds Goutum , daarna  steeds rechtdoor tot aan de zuidkant van Techum)

 Houd het weer in de gaten en neem eventueel regenkleding mee. Het kan  modderig zijn, dus houd daar rekening mee (doe laarzen aan, bijvoorbeeld, of in ieder geval stevige, dichte schoenen).

 

De klassen H4D, H4E , H4F, H4G, H4H gaan naar de eerste voorstelling. Jullie moeten om 10.15 uur aanwezig zijn. De voorstelling duurt van 10.30 tot 11.50 uur. Daarna ga je weer naar school en volg je de lessen weer vanaf het 6e uur.

 De klassen A4A, A4B, A4C, H4A, H4B, H4C gaan naar de middagvoorstelling . Jullie zijn om 13.15 uur aanwezig, de voorstelling is van  13.30 tot 14.50 uur . Als je daarna geen les meer hebt, kun je direct naar huis..

Van je CKV-docent heb je een opdracht gekregen over deze voorstelling voor je portfolio. Daarbij heb je een fototoestel nodig of je mobiel om foto’s te kunnen maken. Bekijk de opdracht van tevoren of neem hem mee zodat je aantekeningen kunt maken.
Meer informatie staat op de site:
http://tryater.nl/nederlands/educatie/lesbrief/lesbrief-holes/

Mocht je om één of andere reden er niet bij kunnen zijn, meldt dat dan niet alleen  aan de administratie, maar  ook aan je CKV-docent.

Voor vragen kun je mailen naar: a.vanveldhuizen@csg-comenius.nl