woensdag 30 september 2015

Bericht voor H5-leerlingen van de coördinator


Als je onderstaand bericht hier voor het eerst leest: check je schoolmail!! Dat adres gebruik ik voor alle communicatie, dus je bent verplicht er gebruik van te maken!


Beste H5-leerlingen,

 

Rekenvaardigheid

Ik krijg de laatste week veel vragen over rekenvaardigheid. Meneer Bakker heeft hier via de blogspot (op woensdag 16 september en vrijdag 18 september) en op het prikbord in de hal al veel informatie over gegeven: lees dit alsjeblieft!! Op woensdagmiddagen vanaf 14.40 uur is meneer Bakker in de Mediatheek om vragen over rekenen te beantwoorden.

 

Als service van de zaak verduidelijk ik twee dingen:

·         De toetsweektoets rekenvaardigheid is voor iedereen ingeroosterd maar je hoeft hem alleen te maken als je rekenvaardigheid nog niet hebt afgesloten (dat heeft op het bord gehangen). De CITO-toets rekenen wordt in januari, maart en mei/juni nog een keer afgenomen.

·         Alleen mensen die in 2013 in H4 zaten en aan de ‘pilot-toets’ hebben meegedaan en deze hebben gehaald, hebben vrijstelling. Iedereen die na die datum de toets heeft gedaan en sindsdien is blijven zitten of is gezakt, moeten de CITO-toets opnieuw doen. Deze mensen doen ook de (diagnostische) toetsweektoetsen.

 

Te laat komen

Sinds vorige week wordt er bij 3x te laat komen automatisch een terugkomafspraak in Magister gezet. Dus: geen maatwerk meer als je het eerste uur vrij hebt, 3x te laat betekent de volgende dag om 8.00 uur melden! 6x te laat betekent om 7.30 uur melden, 9x te laat betekent een melding naar leerplicht. De boodschap is: doe jezelf (en mij!) een lol en kom gewoon op tijd!

 

Vriendelijke groet,

Mw Van der Hoorn