dinsdag 12 mei 2020

H5: Inschrijven HBO voor 1 juni

Een aantal weken geleden hebben wij via de blogspot gemeld dat de uiterste inschrijfdatum voor niet-lotingsstudies van HBO of universiteit verschoven is van 1 mei naar 1 juni. Over drie weken is het al zover. Twijfel je nog tussen studies, meld je dan bij studielink.nl voor maximaal vier studies aan. Dan kan je later alsnog een definitieve keuze maken.

Vergeet daarnaast niet om zaken rond de studiefinanciering/lening via duo.nl in gang te zetten. Hierover is op dinsdag 2 juni ook weer een webinar

Webinar Duo op dinsdag 2 juni
Duo heeft het onderstaande bericht naar school gestuurd. Hierbij willen wij jullie erop attendeerden dat zij weer een webinar organiseren om praktische zaken rond het aanvragen van de studiefinanciering met u en jullie door te nemen. Op dinsdag 2 juni om 19.30 uur vindt dit plaats.
Haal er je voordeel uit.

Studiefinanciering aanvragen: hoe werkt het? De praktische zaken

Uw kind bevindt zich in de eindfase van het voortgezet onderwijs. Vanwege het coronavirus verloopt de afronding van het examenjaar heel anders dan normaal gesproken het geval zou zijn. In alle hectiek komt een vervolgstudie aan hogeschool of universiteit snel in zicht. De aanmelding voor een studie is hoogstwaarschijnlijk al de deur uit en de studiefinanciering is aangevraagd. De komende maanden moeten dan nog een aantal praktische zaken worden geregeld. Zoal het aanvragen van een OV-chipkaart, het activeren van het studenten reisrecht. Of misschien nog een wijziging van een al aangevraagde lening.
Om uw kind en u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op dinsdag 2 juni om 19.30 uur een webinar waarin we alle praktische zaken rondom studiefinanciering uitleggen.  Dit webinar is een vervolg op het goed gewaardeerde webinar ‘Studiefinanciering in het hoger onderwijs’ wat plaatsvond op 26 september (en is nog steeds te bekijken via deze link) .

In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO.

Voor dit webinar hoeft u niets op uw computer te installeren. Alleen inschrijven met uw e-mailadres is voldoende.

Als u alles wilt weten over de studiefinanciering van uw kind, schrijft u zich dan hier in voor het webinar.
Mocht de bovenstaande link niet werken, kopieer dan de volgende link en plak deze in uw browser: https://channel.royalcast.com/duo/#!/duo/20200602_1