dinsdag 10 september 2019

H3: Stel je wordt er uitgestuurd...

Hoewel leerlingen uit H3 bekend staan als 'lieverdjes', komt het toch wel eens voor dat er eentje uit de les verwijderd wordt. Wat moet je dan doen? En wat voor gevolgen heeft dat?


Protocol Lokaal 13
Als je er wordt uitgestuurd, dan moet je het volgende doen:
·         Spreek je je docent niet tegen en ga ook niet in discussie over de beslissing. Je pakt je tas en vertrekt direct. Na de les kun je met de docent bespreken wat er is gebeurd.

·         Je gaat direct naar lokaal 13. Van de absentiecoördinator, mevrouw Sjerp, krijg je een verwijderbrief waarop je invult wat er volgens jou is gebeurd tijdens de les. In lokaal 13 ga je daarna stil en zonder mobiele telefoon aan het werk. Als een docent je geen werk heeft meegegeven, ga je met huiswerk bezig.

·         Mocht er niemand zijn in lokaal 13, dan meld je je bij je leerjaarcoördinator: mevr. Veldman (H3) of mr. Bus (A3). Als die er ook niet zijn, dan meld je je bij een andere leerjaarcoördinator.

·         Vóór het einde van die les ga je terug naar je docent en geef je de verwijderbrief. De docent bespreekt met jou de gevolgen van jouw handelen. Dit wordt ook op de verwijderbrief genoteerd en door de docent en door jou ondertekend. De docent zorgt ervoor dat de verwijderbrief bij de coördinator komt.




·         Als je er in korte tijd twee keer bent uitgestuurd volgt er een gesprek met je mentor. Als je er drie keer bent uitgestuurd volgt er een gesprek met je leerjaarcoördinator. Vanaf de derde keer dat je er wordt uitgestuurd, wordt je standaard ingeroosterd voor een corvee-uur.