vrijdag 20 januari 2017

H45 &A456

Laatste informatie over de beroepenmarkt voor de bovenbouw leerlingen

 Op dinsdagavond 24 januari gaat de Beroepenmarkt door!

390 leerlingen hebben zich daar voor opgegeven en 55 ouders verlenen hun medewerking!
Hier volgt de belangrijkste informatie:


·         Wanneer je je hebt aangemeld, verwachten wij je ook, want er ligt die avond een persoonlijk rooster voor je klaar in de kantine en de 55 ouders rekenen ook op jullie komst.

·         Wanneer je moet werken of sporten heb je ruim de tijd gehad vanaf december om dat te regelen dus dat is helaas geen excuus.

·         De avond is alleen voor leerlingen, niet voor jullie ouders. Alleen ouders die die avond als beroepsbeoefenaar komen.

·         Op het bord in de hal hangen per klas de namen van de leerlingen die zich hebben opgegeven. Die leerlingen hebben via de ouders ook al een herinneringsmail ontvangen

·         Er is geen 1 leerling de eerste ronde vrij dus iedereen wordt om 19.10 uur verwacht.

 

Die avond staat het volgende te gebeuren:

 

1. Wij verwachten jullie om 19.10 uur. Loop naar de kantine, hang daar je jas op de kapstok die er dan staan en haal daar je persoonlijke rooster met achterop de LOB opdracht en een pen.

2. Na de centrale opening om 19.20 uur in de Kantine vertrek je naar het lokaal wat op je rooster staat. 3. De rondetijden zijn als volgt:

Ronde 1: 19.30-19.55 uur

Ronde 2: 20.00-20.25 uur

Ronde 3: 20.30-21.00 uur

4. Tijdens de voorlichting van de ouders verwachten we van je dat je een aantal vragen gaat stellen en aantekeningen achterop het rooster maakt. Achterop staat de LOB opdracht.

Vind je dat moeilijk om vragen te bedenken, denk dan aan:

Waar houdt het bedrijf zich mee bezig, Persoonstype voor dit werk, Gevolgde opleiding, . Verwante beroepen en functies, Loopbaan in het kort, Leuke/minder leuke kanten van ’t werk, Functie op dit moment/ wat houdt het werk in, vereiste vaardigheden.

5. Na 21.00 uur ga je naar de kantine, haal je jas op, en loop naar de uitgang waar het volgende gebeurt;

- havo 4, atheneum 4 en atheneum 5 leveren bij de uitgang hun LOB opdracht in voor het dossier (ingevuld formulier achterop het rooster)

- Alle  leerlingen vullen een digitale enquête in die op de zelfde plaatst staat als de aanmelding: op de CSG Comenius site, inloggen leerlingen.

6. Je ouders kunnen je tussen 21.15 en 21.30 uur ophalen. Maar net hoe snel het bij de uitgang gaat.

Liever niet de auto van de ouders voor school parkeren. Anders wordt het een grote file.

 

Tot volgende week dinsdag!

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Nelleke van Wessel

Decaan

Bovenbouw havo en atheneum

Kamer 3.8