maandag 9 januari 2017

H4 en H5: OPROEP voor WHIZZKIDS!

Op vrijdag 13 januari, om 09.00 uur, in lokaal 205 wordt een voorlichting gegeven over een project om jongeren te betrekken bij gedigitaliseerd politiewerk.

Het lectoraat Cybersafety – een onderzoeksgroep van de Politieacademie en NHL Hogeschool – start dit najaar met een pilot waarbij circa 30 jongeren worden betrokken bij politiewerk. De politie wil gebruik maken van de digitale knowhow en het perspectief van jongeren om het internet veilig(er) te maken. Als onderdeel van de pilot wordt een online platform ontwikkeld waar de politie vragen en opdrachten over actuele online veiligheidsvraagstukken aanlevert en waar jongeren hun antwoorden en adviezen kunnen uploaden. Daarnaast worden er drie fysieke bijeenkomsten (hackatons) georganiseerd in de Blokhuispoortde voormalige gevangenis - in Leeuwarden.

De politie is nu op zoek naar slimme en nieuwgierige jongeren die gemotiveerd zijn om de politie te helpen en die willen deelnemen aan de pilot. Hiertoe benaderen we enkele scholen in Noord-Nederland.

De voorlichting wordt gegeven door een jeugdagent en een onderzoeker van het lectoraat. Aansluitend kunnen geïnteresseerde jongeren een aanmeldformulier invullen. De politie maakt vervolgens een selectie en neemt contact op met ouders voor het verkrijgen van toestemming en het afsluiten van een contract.