dinsdag 30 november 2021

H45: Proefstuderen (H45) en ouderavond (H5) NHLStenden en deadlines

1. Proefstuderen

Goed nieuws! Het proefstuderen van donderdag 9 december gaat door en je kan dus fysiek een bezoek brengen aan de NHLStenden! Meld je NU aan want Vol=Vol!

Proefstuderen betekent dat je een dagdeel (9-12 of 13-16 uur) mag meedraaien bij een HBO studie naar keuze op de NHLStenden.

Bij welke verplichte LOB opdracht hoort deze activiteit?

  • H4: Voor Keuzemodule Opdracht H4,18 kan je proefstuderen inzetten. dan heb je die opdracht in Droomloopbaan ook maar weer af! Hij mag ook later in het jaar.
  • H5: Opdracht H5.16 Meeloopdag is o.a. bedoelt voor deze activiteit. H5 heeft minder tijd richting studiekeuze dus grijp deze kans.

Wanneer je je digitaal voor proefstuderen hebt aangemeld bij de hogeschool en je ontvangt het bewijs, stuur dat bewijs gelijk door naar verzuimmarienburg@cvo-nf.nl, Zij registeren dat je dat dagdeel vrij krijgt.

Proefstudeerdag 9 december

Ook dit jaar organiseren wij het evenement Proefstuderen en wel op donderdag 9 december. Jouw leerlingen krijgen hierbij de kans, om op locatie, een studieprogramma te volgen van een opleiding die hen aanspreekt. De deelnemende locaties zijn Leeuwarden, Emmen en Terschelling*

 

Er is een ochtendprogramma (09.00-12.00 uur) en een middagprogramma (13.00-16.00 uur). Dit geeft jouw leerlingen de gelegenheid om twee programma’s te volgen en studies met elkaar te kunnen vergelijken. Tijdens Proefstuderen krijgen leerlingen een indruk van het echte lesprogramma en de sfeer op de hogeschool. Ze gaan bijvoorbeeld de slag met échte opdrachten, volgen een hoorcollege of werken in ateliers. Samen met andere leerlingen.

We zijn heel blij dat we binnen de geldende coronamaatregelen het event (evenals onze andere voorlichtingsevenementen) fysiek mogen en kunnen aanbieden. We vragen alle deelnemers dan ook om de bekende coronamaatregelen te respecteren. 

Wil je Proefstuderen via de narrowcasting op je school onder de aandacht brengen van je leerlingen? Dan kun je gebruik maken van het bestand via deze link

Aanmelden voor dit evenement is verplicht en vol=vol, dus wees er snel bij! Onze volgende Proefstudeerdag is in maart 2022.

*Aanmelden voor onze locatie Terschelling kan t/m maandag 6 december. Dit in verband met de boottickets naar het eiland.

  1. Ouderavond 14 december op NHLStenden voor H5 ouders en leerlingen

Online Ouderavond

Op dinsdag 14 december van 19.00 – 21.30 uur organiseert NHL Stenden Hogeschool een Ouderavond. De avond is bedoeld voor ouders die kinderen hebben die gaan studeren en meer willen weten over wat hen te wachten staat op het hbo. We informeren de ouders over studeren in het algemeen en specifiek over studeren aan NHL Stenden. De Ouderavond staat los van een specifieke opleiding of eventuele toelating.

  1. Deadlines:
  • Havo 4: Opdracht H4.11 tot en met H4.14 moeten voor 20 december in het Lob coachboekje in de coachles zijn gemaakt. Deze volledige opdrachten worden op foto gezet en worden voor 20 december opgeslagen in droomloopbaan.
  • Havo 5: Opdracht H5.11 tot en met H5.14 moeten ook voor 20 december digitaal zijn ingeleverd. Wanneer je een dag hebt meegelopen/proefstuderen ook H5,16 maken.
  •  
  • Deadline lotingstudies:

Let op havo 5: Voor de lotingstudies geldt de uiterlijke inschrijfdatum van 15 januari 2022. Twijfel je nog, schrijf je voor de zekerheid in. Afmelden kan later wel als dat aan de orde is. je mag  inschrijven voor 2 lotingstudies en 2 niet lotingstudies op www.studielink.nl