maandag 28 september 2020

H5: verslag bezoek Olivier Willemsen

‘Ik zoek altijd naar iets lugubers of obscuurs om over te schrijven’

Olivier Willemsen vertelt vijfdejaars over nooit opgelost Russisch mysterie

Donderdag 24 en vrijdag 25 september was Olivier Willemsen te gast in de mediatheek van CSG Comenius Mariënburg. Heel leerjaar 5 mocht luisteren naar 

het verhaal achter Roza, de nieuwste roman van de auteur.

Willemsen begon al jong met schrijven en is na zijn middelbare school geschiedenis gaan studeren. Nog steeds ligt zijn hart bij wat in het verleden ligt, maar vooral bij mysteries rondom gebeurtenissen uit vervlogen tijden.

Voor Roza ondernam hij een spannende reis voor een verhaal dat vijftig jaar lang in de doofpot zat. Het boek is namelijk gebaseerd op een waargebeurd, nooit opgelost incident in het Oeralgebergte. Daar werden in de winter van 1959 de negen lichamen van een groep jonge studenten onder raadselachtige omstandigheden aangetroffen.

Voor wie graag schrijft, heeft de auteur de tip om veel te lezen. ‘Een boek lezen geeft veel meer inzicht in de psyche van de hoofdpersoon dan een serie kijken op Netflix. En: doe vooral mee aan zoveel mogelijk schrijfwedstrijden!’ Olivier werkt op dit moment aan een boek waarvoor hij een spannende reis door Amerika maakte. ‘Ik ben altijd op zoek naar iets lugubers of obscuurs’. We kijken uit naar zijn nieuwste mysterie!