vrijdag 17 maart 2017

Bericht voor havo 4 en 5 leerlingen



Na toetsweek 3 is er een laatste kans om een Open Dag te bezoeken.

  • Havo 4 leerlingen die dit jaar nog niet naar een Open Dag zijn geweest (1 open dag is verplicht), of leerlingen die nog een keer willen, hier is je kans. Alle klassen worden voor week 14 nog door de decaan bezocht, maar de volgende  data kunnen in ieder geval alvast op de kalender.
  •  Havo 5 leerlingen die nog aan hun keuze twijfelen, ook voor jullie de laatste kans (1 mei uiterste inschrijfdatum bij studielink). Alle eindexamenklassen worden door de decaan voor week 14 nog bezocht. Er wordt in dat bezoek ook geïnventariseerd welke leerlingen er nog niet staan ingeschreven. Alle ouders krijgen rond week 14 per mail nog een keuzestappenplan toegestuurd en leerlingen die nog niet staan ingeschreven, krijgen nog een aparte mail.
Data Open Dagen:
  • Vrijdag 7 april: Hanze Hogeschool Groningen (16.00 -19.00 uur) en Windesheim Zwolle (13.00-19.00 uur)
  • Dinsdagavond 11 april : NHL/Stenden/Van Hall (18.00-21.00 uur) Open avond

Voorbereidings tip:
  • Voordat je naar een hogeschool gaat, krijg je het advies eerst de website van de betreffende hogeschool te bekijken en studies noteren die je aanspreken en die je wilt bezoeken.
  • Ga met dat lijstje op pad en stel vooral vragen over welke vakken je krijgt en welke stages en welke beroepen je er mee kunt uitoefenen. Dan weet je vaak al vrij snel of die studie bij je past.
Groeten van mevrouw van Wessel, decaan
n.vanwessel@csg-comenius.nl