dinsdag 23 juni 2015

Dringend bericht voor de ouders (en leerlingen) van Havo 3

Deze week worden de lessen in havo 3 vervangen door projecten. Helaas is er blijkbaar bij de leerlingen het idee ontstaan dat dit een vrijblijvend geheel van activiteiten is, waarbij je zonder verdere afmelding kunt wegblijven.
DAT IS NIET ZO!
Gisteren bij de theaterworkshops en zelfs bij de voorstelling zijn veel leerlingen zonder afmelding weggebleven, bijna de helft.
Vandaag, bij de speurtocht eveneens. De wegblijvers zijn geregistreerd, op beide dagen.
Morgen is het sportdag. Iedereen wordt daar verwacht. Leerlingen die ziek zijn dienen tijdig te worden afgemeld door hun ouders.
Lang niet alle leerlingen hebben zich aangemeld voor de theaterdag van donderdag en vrijdag. Ook die dag is verplicht, bovendien worden er behoorlijk kosten gemaakt om onze leerlingen die dag aan te bieden. Alleen met een geldig excuus mag je wegblijven.
Morgen, tijdens de sportdag, heeft mevrouw Miedema de intekenlijsten bij zich. Dan kunnen leerlingen nog intekenen op een werkgroep van hun keuze. Doen ze dat niet, dan worden ze door ons geplaatst.
Donderdag aanstaande worden ( na de barbecue) de rapporten uitgereikt aan leerlingen die bij alle activiteiten aanwezig zijn geweest, of die, met een geldig excuus (tijdig afgemeld) absent waren.
Spijbelaars kunnen hun rapport pas volgende week dinsdag komen ophalen, nadat ze hun boeken hebben ingeleverd en nadat ze een passende (straf)opdracht naar behoren hebben uitgevoerd.

 Behalve dat deze week nog een verplichte schoolweek is, is het ook bijzonder onbeleefd om zo maar weg te blijven . Voor de organisatoren is het uiterst teleurstellend dat zo veel leerlingen zich blijkbaar niet aangesproken voelen door de geplande activiteiten.

Ik reken op de medewerking van alle ouders. Wilt u dit thuis met uw kind bespreken?

En, als het niet uw kind betreft, wilt u dan al het voorgaande vergeten?


Met vriendelijke groet,

Mw Van Raan
Coöordinator H3&4