vrijdag 10 oktober 2014

voor ouders: uitnodiging van de Ouderraad


De Ouderraad  van de locatie Mariënburg verzorgt een ouderavond met als thema:

 

Praten met je puber over alcohol. Wat werkt wel en wat werkt niet?

 

Evenals vorig jaar brengt Verslavingszorg Noord Nederland  een theatervoorstelling voor alle ouders van leerlingen in de bovenbouw van HAVO en Atheneum, waarin eerst op boeiende wijze informatie gegeven wordt over genotmiddelen en opvoeding. Daarna worden verschillende opvoedsituaties door twee acteurs uitgespeeld. Ouders kunnen hierbij inspringen (zelf de rol van de ouder spelen) of tips aan de acteurs geven hoe te reageren in verschillende situaties. Met de ervaring van vorig jaar durven we te zeggen dat het een mooi en interactief spektakel wordt. Waarbij vooral veel wordt gelachen om zo herkenbare situaties.

 

Het onderwerp middelengebruik past in het bredere kader van zorg voor onze leerlingen. Wij achten het de gezamenlijke verantwoordelijkheid van school en ouders om hier aandacht aan te besteden.

 

De voorstelling vindt plaats op donderdag 30 oktober 2014

Plaats: pauzeruimte locatie Mariënburg

 

Het programma is als volgt:

19.15 uur Inloop en koffie

19.30 uur Welkom door Jos Klüte, voorzitter ouderraad

19.35 uur Inleiding over “Jongeren, genotmiddelen en opvoeding” door Marcel Seunema van  Verslavingszorg Noord Nederland

20.30 uur Pauze

20.40 uur Interactief theater

21.30 uur Afsluiting

 

Wanneer u aanwezig wilt zijn op deze avond, dan kunt u zich tot en met maandag 27 oktober opgeven via j.klute@chello.nl o.v.v. naam en aantal personen. Het is belangrijk dat u zich snel opgeeft, want het aantal plaatsen is beperkt. Hier geldt dan ook “wie het eerst komt, het eerst maalt”.