dinsdag 16 september 2014

ML klas 3: Woensdag 17 september, lunchvoorstelling ‘Don Giovanni’ in De Harmonie


Woensdag gaan we naar de voorstelling ‘Don Giovanni’ in De Harmonie. De voorstelling kunnen we niet zien tijdens de lesuren van Music Lab, daarom gaan we het 5e uur, zodat we 12.15 uur in de Harmonie kunnen zijn. Het is een lunchvoorstelling, dus vergeet niet je brood  mee te nemen.

12.00 uur verzamelen bij de hoofdingang van school, met je fiets.

12.15 uur hoofdingang van De Harmonie (fiets netjes neerzetten)

13.40 uur terug op school

Kom dinsdag (vandaag) in de grote pauze even naar lokaal 104 om informatie over de voorstelling mee te nemen.

Over de voorstelling
Honderd vrouwen in Parijs, tweehonderd in Duitsland en in Spanje meer dan duizend.
Don Giovanni is op reis en overal waar hij komt slaat hij toe. Met zijn donkere lokken en zijn   fonkelende ogen, met zijn diepe stem en zijn klaterende lach is hij onweerstaanbaar voor elke            vrouw. Versieren is een spel en hij heeft de beste kaarten.

Mannen in Leeuwarden opgelet! Houd je vrouw, je moeder en je dochter(s) in de gaten!
Don Giovanni is in de stad !

De beroemde Italiaanse opera van Mozart wordt dit keer niet geënsceneerd met groot orkest en dito decor. Deze Don Giovanni komt gevaarlijk dichtbij. Hij goochelt met flessen en ‘tovert met glazen achter de bar van Stadsschouwburg De Harmonie.

 Don Giovanni is een lunchpauzevoorstelling in een regie van de jonge Friese regisseur Janneke de Haan door studenten van conservatoria uit Amsterdam, Den Haag en Zwolle.

 Deze versie van Don Giovanni ging eerder in première in het kader van het 25-jarig jubileum van  Het Muziektheater Amsterdam.