dinsdag 5 februari 2019

H5: plusdocument


Tijdens de coachles in november hebben de meeste leerlingen een formulier ingevuld met daarop activiteiten die opgenomen kunnen worden in het plusdocument. Het plusdocument is een onderdeel van Droomloopbaan en leerlingen die onder schooltijd of naast school bijzondere dingen hebben gedaan, kunnen dat aan de decaan doorgeven. Dit kan een pluspunt zijn voor de toelating tot een studie.

Te denken valt aan topsportprestaties, bijzondere muziek prestaties, honours colleges gevolgd, Talent-stroom, zitting nemen op MR van de school, feestcommissie op school, promotieteam van Comenius, deelname aan Olympiades, deelname Essay wedstrijden, bijzondere maatschappelijke stage gelopen, deelname aan PWS wedstrijd, etc.

De decaan beoordeelt en plaatst dit soort activiteiten in het plusdocument. Dit wordt bij de diploma-uitreiking meegegeven aan de betreffende leerling. Het is niet een verplicht onderdeel, maar via het plusdocument proberen wij als school uit te dragen dat wij het gewaardeerd hebben dat leerlingen bepaalde talenten/bezigheden hebben ontwikkeld. Het betreft 1 tot maximaal 6 activiteiten die erin opgenomen kunnen worden.
Heeft de leerling vanaf november nog aanvullingen op het plusdocument, dan kan de leerling dat tot week 10 (4 maart 2019) doorgeven aan mevrouw van Wessel (n.vanwessel@csg-comenius.nl).