maandag 11 februari 2019

H4: Hanze experience; nuttig

Vorige week dinsdag  stond er een bericht op de blog over deelname en het aanmelden voor de Hanze experience op de Hanze hogeschool. Mevrouw Van Wessel is in jouw klas geweest, of komt nog in jouw klas om het volgende aan te vullen:

-          Leerlingen die niet van plan zijn om te gaan studeren in Groningen, raden we toch aan om mee te gaan. Zie het als een extra mogelijkheid om erachter te komen wat de inhoud van een opleiding is. Er kunnen wel accent-verschillen tussen studies zijn ten opzichte van de NHL/Stenden, maar in grote lijnen kunnen leerlingen die dag ervaren wat een studie inhoudt. Daarnaast kunnen leerlingen zich bijvoorbeeld ook aanmelden voor een studiekeuzeworkshop.

-          Leerlingen die zaterdag niet naar de open dag gaan van de NHL/Stenden, kunnen dit als vervangende mogelijkheid zien om toch dit schooljaar een open dag te bezoeken. Binnen Droomloopbaan moet er een verslag komen van een open dag. De Hanze experience kan als Open dag worden beschouwd.

-          Om een goede studiekeuze te maken is het van belang in klas 4 verschillende opties te bezoeken. Zo voorkom je keuzestress in havo 5.

-          Vol=vol (50 plaatsen) dus hoe eerder leerlingen zich aanmelden, hoe groter de kans voor leerlingen om mee te kunnen.

 

Kortom: leerlingen, grijp je kans en meld je aan op hanze.nl/hx.