donderdag 4 april 2013

Maand van de Filisofie

Schuld en Boete

April is de Maand van de Filosofie 

Het thema dit jaar is ‘schuld en boete’. Een maand lang buigen overal in het land economen, filosofen en andere denkers zich over de vraag hoe ons economisch systeem heeft kunnen falen en wie daarvoor verantwoordelijk is. Zijn wij allemaal schuldig en moeten we boete doen voor ons hebzucht? Is het een systeemfout en kan een nieuw economisch model ons redden? Of zijn het de bankiers die ons met hun onbegrijpelijke financiële producten en onverantwoorde gespeculeer aan de rand van de afgrond hebben gebracht? Blijf op de hoogte via Twitter: @filomag


Essaywedstrijd

De sectie Filosofie van CSG Comenius organiseert in het kader van de Maand van de Filosofie een essaywedstrijd. Alle filosofieleerlingen mogen meedoen! Ook leerlingen uit 3 Havo en 3 Atheneum die volgend jaar Filosofie in hun pakket hebben, nodigen we uitdrukkelijk uit om mee te doen aan de essaywedstrijd!
De opdracht
Schrijf een filosofisch essay van ca. 500 woorden over het thema ‘schuld en boete’. Je mag een economische invalshoek kiezen, maar ook een rechtsfilosofisch perspectief (misdaad en straf), een ethische benadering, een wetenschapsfilosofische of zelfs een filosofisch antropologische benadering is denkbaar.
Stuur je essay naar l.hendriks@csg-comenius.nl onder vermelding van je naam, klas en de titel van je essay. Inzenden kan tot uiterlijk 26 april 2013.
Blijf op de hoogte via Twitter: @FiloComenius
De prijsuitreikingDe prijsuitreiking is op woensdag 15 mei.
tijd       : 13.00 uur
plaats  : Stiltecentrum (lokaal 001)