vrijdag 15 februari 2013

H4 rekentoets CITO

Van 4 t/m 15 maart maken alle leerlingen van H4 en A5 de CITO-toets rekenen.
De toets duurt 120 minuten en voor dyslectische leerlingen 180 minuten.
Klik hier voor het overzicht van de data, tijden, ruimtes en indeling.
Je kunt de toets alleen maken op de datum waarop je ingedeeld bent. Hetzelfde geldt voor de ruimte. Zorg er voor dat je op tijd aanwezig bent!
Ben je vanwege ziekte of een andere reden niet in staat de toets te maken op de dag dat je ingedeeld bent, meld je dan af bij je coördinator.  Op vrijdag 15 maart is een inhaalafname gepland. Deze is alleen voor leerlingen die zich volgens de regels met een geldige reden hebben afgemeld!
Je mag alleen een pen meenemen naar de afname. Kladpapier wordt door de school verstrekt en mag na afloop niet meegenomen worden. Ook een eigen rekenmachine is niet toegestaan; alleen de rekenmachine op de computer.
Leerlingen die een voldoende halen zijn vanaf toetsweek 4 en in het examenjaar vrijgesteld van de rekentoetsen. De cijfers worden na 11 april 2013 bekend gemaakt door CITO.
Voor dyslectische leerlingen is een d-versie van de toets beschikbaar, waarmee de tekst via een geluidsfragment te beluisteren is. Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan moet je dat uiterlijk woensdag 27 februari a.s. melden door middel van een mail aan t.harmsma@csg-comenius.nl.