woensdag 27 februari 2013

H3: Art Factory

Dinsdag 28 januari jl. vond de afsluiting plaats van klas drie Art Factory. Nou ja, een definitieve afsluiting was het nog niet, want er volgen nog twee blokken. Bovendien ging het niet alleen om klas drie, maar ook om klas één en twee. Kortom: er vond dus iets plaats, en wel in de Harmonie.
De avond begon met drie toneelstukjes van klas drie, die ze zelf hadden geschreven, waarbij ze twee bekende sprookjes  combineerd hadden. Humor, drama en creatief omgaan met de (on)mogelijkheden van "live" toneel, samengebald in pakweg 15 minuten per voorstelling.
De decors waren van de decorgroep en elk stukje werd ingeleid door schitterend uitgedoste leerlingen van de kostuumgroep.
Daarna volgde het onderdeel 'dans' door klas twee van de Art Factory. Door middel van beweging en een bijzonder creatief gebruik van licht werd het thema "pesten" uitgebeeld. Mede door de erg goed gekozen muziek werd de voorstelling zeer indringend en hier en daar zelfs confronterend.
De achtergrond bestond uit fraai gedecoreerde panelen van de groep "graffiti'.
Alsof je met vijf kunstuitingen op één avond nog niet genoeg hebt gedaan, waren er beneden in de foyer nog de gedichtenkoffers van klas één te bewonderen; prachtige verhalen, overpeinzingen en visies op de wereld waarin je leeft. Door de gekozen vorm kreeg het vaak iets heel intiems.
Al met al een wondermooie avond en onze waardering en bewondering gaan mede uit naar de docenten die al deze creativiteit hebben losgeweekt en en het in elkaar hebben weten te schuiven tot een aantrekkelijk programma.

Hieronder kun je een stukje van de avond bekijken. De hele dvd kun je nu bestellen bij meneer van der Wal (conciërge) tegen kostprijs (2,50 euro).