maandag 10 januari 2022

Regels voor toetsen in de toetsweken en tijdens de les

· Als een toets niet gemaakt kan worden moet dit vooraf gemeld worden door ouders (bij minderjarigheid) bij de teamleider. Dit geldt ook voor mondelinge en schriftelijke toetsen die tijdens de les worden afgenomen. 

 

Ziekmelden gebeurt bij de teamleider. Dit gebeurt telefonisch. Indien een teamleider niet telefonisch beschikbaar is, gebeurt dit via de mail aan de teamleider. Er moet een geldige reden voor afwezigheid worden aangegeven. Afwezigheid bij een SE-toets valt onder het examenreglement.

 

· In geval van ongeoorloofde afwezigheid kunnen maatregelen genomen worden conform artikel 6 van het examenreglement ( zie verder het examenreglement op de website: http://www.csg-comenius.nl/ouders/regelingen-documenten).  

· Een schriftelijke toets wordt gemaakt op papier van de school;  

· Je moet met (bal-)pen schrijven, tenzij een potlood is toegestaan (bijv. bij het tekenen van een grafiek). Je mag geen tipp-ex e.d. gebruiken;  

· Je mag alleen toegestane hulpmiddelen gebruiken. Welke dat zijn wordt je door je docenten meegedeeld; 

· In en op deze hulpmiddelen mag niets (bij)geschreven zijn. Wordt dit wel geconstateerd, dan wordt het betreffende hulpmiddel in beslag genomen. Indien fraude wordt geconstateerd treedt artikel 7 van het examenreglement in werking.  

· Je mag tijdens een toets geen hulpmiddelen van anderen lenen;  

· Tassen, jassen e.d. zijn niet toegestaan in het lokaal en mogen ook niet op de gang achtergelaten worden; Laat deze spullen dus thuis of achter in je kluisje.  

· Tijdens een toets zijn geen communicatiemiddelen (bijvoorbeeld mobiele telefoons en smartwatches) in het lokaal toegestaan;  

· Je mag het lokaal niet verlaten zonder toestemming van de surveillant;  

· De eerste 20 minuten van de toetstijd blijft iedereen in het lokaal;  

· Als de laatste 10 minuten van de toets zijn aangebroken, mag je niet meer voortijdig het lokaal verlaten;  

· Na afloop van het maken van de toets lever je ook de opgaven in, tenzij nadrukkelijk anders is vermeld;  

· Als je na aanvang van de toets het lokaal binnen komt, heb je in principe geen recht om langer door te mogen werken, tenzij je daarvoor toestemming hebt gekregen van de jaarcoördinator.  

· Ben je meer dan een halfuur te laat, dan mag je niet meer aan de toets deelnemen. 

 

Wanneer er bij een toets fraude is geconstateerd treedt artikel 7 van het examenreglement in werking en kan deze toets niet herkanst worden (zie website: http://www.csg-comenius.nl/ouders/regelingen-documenten ).