donderdag 8 oktober 2020

H5: LOB in oktober en november

In periode 1 hebben alle leerlingen van havo 5 tijdens het studiecoach uur uitleg gehad over het PTA onderdeel Loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Nu periode 1 bijna ten einde is, is het belangrijk in de vakantie in alle rust te gaan nadenken hoe nu verder te gaan met de zoektocht naar de juiste studie. 

  • Leerlingen ontvingen onder andere de LOB jaarplanning. Klik HIER voor deze jaarplanning. 
  • Hieronder is te lezen wat in grote lijnen aan de leerlingen is verteld: 
     

1.      Aantal open dagen: 
Klas 5 leerlingen bezoeken in ieder geval 1 open dag. Is een leerling vorig jaar niet bij een open dag geweest, zal hij/zij dat nu twee keer moeten doen. Er volgt een apart blogbericht met data van open dagen.

2.       Tip ter voorbereiding voor de aanmelding van de digitale HBO open dagen/week: 

Maak voorafgaand aan de aanmelding van de open dag: 

  • opdracht H5.20 (maak een studieactieplan) samen met de volgende opdracht; 
  • opdracht H5.21 (oranje boekje, studiestappenplan en streeplijst).  

    Ook al denk je te weten wat je wilt studeren, onderzoek een 2e keus. Dat kan ook de zelfde studie op een andere hogeschool zijn.  

    Met de uitkomsten van die twee opdrachten kun je gericht deelnemen aan de digitale Open dagen. 
  • Regel vrij met werk en sport!  
  • Graag ouders en leerling digitaal deelnemen aan de open dag. 
  • Maak gelijk na de voorlichtingen het verslag (opdracht H5.22) in Droomloopbaan          

     
    3.       Vervolgstappen 

Meld je na de digitale open dagen/week aan vor meeloopdagen. 1 meeloopdag is verplicht, 2 is aan te bevelen. Die worden vooralsnog digitaal aangeboden. 

4.      Duo Webinar reminder: Op 1 oktober vond er een webinar plaats van Duo met als thema: Studiefinanciering, hoe werkt het? Hieronder kunt u op de link klikken om het webinar terug te zien. Het webinar duurt 48 minuten maar geeft een goed beeld waar een student recht op heeft. 

 https://duo.nl/webinar/studiefinanciering-hoger-onderwijs-2021-hoe-werkt-het.jsp 

5.      Gesprek met decaan: wanneer de leerling samen met de ouders en/of coach vaststellen dat de leerling nog te veel studiekeuzes open heeft staan (meer dan 4 bijvoorbeeld) of geen idee heeft waar te moeten beginnen met de studiekeuze, dan starten de leerlingen deze zoektocht met de 6 stappen van het oranje boekje. Deze is tijdens het coachuur en ouderavond uitgereikt. En anders op te halen op de tafel bij kantoor 3.8. Wanneer dit boekje is doorgewerkt, kan de leerling een gesprek aanvragen bij de decaan. 


 N. van Wessel, decaan, n.vanwessel@cvo-nf.nl