vrijdag 30 augustus 2019

H4: LET OP - Meld je snel aan voor de buitenlandreis!

De tijd begint te dringen om je aan te melden voor de buitenlandreis. Maak dus snel je keuze en geef het vóór 8 september door op www.buitenlandreis@csg-comenius.nl.  



Leeuwarden, augustus 2019

Betreft: inschrijven buitenlandreis havo 4

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Sinds een aantal jaar is het traditie dat de leerlingen van havo 4 op schoolreis gaan. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden. Op dit moment heeft nog niet elke leerling zijn/haar keuzes doorgegeven. Mocht dit ook voor uw kind gelden, wilt u dit dan voor 8 september doen door een e-mail te sturen naar buitenlandreishavo4@csg-comenius.nl  met daarin de eerste én tweede keuze?

Voor alle reizen geldt dat deze doorgaan indien er minimaal 40 deelnemers zijn. De reizen vinden plaats van 4 t/m uiterlijk 9 november 2019 (week 45). De datum van terugkomst kan per reis verschillen. Er kan worden gekozen uit de volgende bestemmingen:

Londen €420,- (half pension*)

Berlijn € 380,- (half pension*)

Praag €395,- (half pension*)

Oostenrijk (gletsjerskiën in Kitzsteinhorn-Kaprun) €435,- (vol pension**, skiles & skimateriaal). Let op!: Snowboarden is niet mogelijk.

*half pension = inclusief ontbijt & avondeten
**volpension = inclusief ontbijt, lunch & avondeten

___________________________________________________________________________

Spelregels:
1. Voor alle bestemmingen geldt een minimum aantal deelnemers van 40.
2. Voor Oostenrijk geldt een maximum aantal deelnemers van 67.
3. Voor Londen geldt een maximum aantal deelnemers van 110, verdeeld over twee groepen.
4. Voor Berlijn en Praag geldt een maximum aantal deelnemers van 62.
5. Indien er zich meer leerlingen aanmelden dan dat er plek is, zullen zittenblijvers die voor de tweede keer naar dezelfde bestemming willen, automatisch bij hun tweede keuze worden ingedeeld.

Let op!: Wanneer u uw kind heeft aangemeld voor de reis, dan heeft u geboekt ( dit is bindend)  en kunt u zich niet meer terugtrekken. Dit komt doordat het te betalen bedrag afhankelijk is van het aantal reizigers. Wilt u de mogelijkheid hebben om te  annuleren, dan moet u zelf een annuleringsverzekering afsluiten.



Veiligheid en verzekeringen
Reizen is nooit zonder risico. Voor schoolreizen geldt bovendien dat ook de school een grote verantwoordelijkheid draagt. De toegenomen terreurdreiging in Europese hoofdsteden maakt het risico nog groter.

Bij de selectie van bestemmingen kijken wij standaard naar het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Alleen als een bestemming groen gekleurd is, dan wordt deze geselecteerd.

De school wil echter ook de mogelijkheid hebben om,  bijvoorbeeld na een recente terreuraanslag,  een reis vlak voor vertrek te annuleren. Geen enkele groepsannuleringsverzekering  biedt hiervoor dekking. Mocht het nodig zijn dat wij een excursie van H4 of A5 moeten annuleren, dan brengen wij op dat moment aan alle deelnemers een solidariteitsbijdrage in rekening van maximaal €20 per deelnemer.

Daarnaast is individueel verzekeren natuurlijk altijd mogelijk. De meeste (doorlopende) annuleringsverzekeringen bieden een beperkte dekking. De ‘annuleringsverzekering allrisk’ van de Europeesche is daarop een uitzondering. U bent geheel zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van deze verzekering en het indienen van een eventuele schadeclaim.



Stichting Leergeld
Mocht u om wat voor reden dan ook geen financiële middelen hebben om de reis te kunnen betalen, dan kunt u bij Stichting Leergeld een aanvraag indienen om de bekostiging te regelen.

Ouderavond
24 september is er tijdens de algemene ouderavond voor H4 gelegenheid tot het stellen van vragen. Ik hoop dat ik u dan ook al informatie kan geven over de verschillende programma’s. Deze zullen voor de stedentrips grotendeels bestaan uit culturele activiteiten. Ook tijdens de skireis vinden er culturele activiteiten plaats. Verder raad ik u aan de blogspot
http://marienburgbovenbouwhavo.blogspot.nl/ en uw email goed in de gaten te houden.
Mocht u nu al prangende vragen hebben, dan kunt u mij gerust bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,

Paulien Timmerman
coördinator buitenlandreis havo 4