dinsdag 13 november 2018

H5: Voorlichting doorstroom H5 naar A5

Op 22 november wordt er voor havo 5 leerlingen om 8.15 uur in de Mediatheek voorlichting gegeven over de doorstroom van H5 naar A5. De coördinator atheneum 5 en de decaan zullen hierbij aanwezig zijn.

Leerlingen die geïnteresseerd zijn, hebben zich de afgelopen weken tijdens het bezoek van de decaan aan de coachles aangemeld om bij deze voorlichting aanwezig te zijn.
 Wie zich voor deze voorlichting nog niet heeft aangemeld, maar toch interesse heeft in de overstap naar A5, is ook van harte welkom. Deze leerlingen krijgen dan een keuzeformulier en toelatingseisen uitgereikt zodat ze weten weet wat er bij deze overstap van je wordt verwacht.
Leerlingen die het A5 keuzeformulier al hebben ontvangen, nemen dit formulier ingevuld mee en worden geacht alvast na te denken welk vak ze eventueel er nieuw bij willen kiezen op het atheneum.

Bij twijfel over deze overstap adviseren we wel te komen zodat de leerling daarna een weloverwogen keuze kan maken. Wanneer er een taal mist in het huidige vakkenpakket, bespreken we dat ook op 22 november. 

Deze bijeenkomst is een onderdeel van het traject richting de doorstroom naar A5. Een leerling kan zich hier niet zomaar na het examen in juni 2019 alsnog voor aanmelden, maar zal gedurende het schooljaar moeten motiveren en aantonen dat hij/zij voor atheneum 5 gaat.  De overstap zal een weloverwogen beslissing moeten zijn en geen last minute beslissing.

Tot dan!

Mw Van Wessel, de decaan n.vanwessel@csg-comenius.nl