maandag 1 oktober 2018

H5: HERINNERING webinar DUO (studiefinanciering)

Donderdag 4 oktober a.s. om 19.30 uur
Locatie: vanachter uw computer thuis

Studiefinanciering: hoe werkt het?

Sinds 2016 heeft Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, studiefinanciering) er voor gekozen om niet meer langs de scholen te gaan om voorlichting te geven over o.a. het leenstelsel/ studiefinanciering, etc.
Om de leerlingen, ouders en scholen tegemoet te komen, organiseren ze een gratis Webinar.
Comenius heeft zich hierop ingeschreven, zodat u gebruik kunt maken van deze mogelijkheid.

Hieronder kunt u de informatie lezen die Duo naar de deelnemende scholen heeft gestuurd.
We hopen dat deze service van Duo u op weg helpt.



Correspondentie vanuit Duo:

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit!

Er komt dan veel op u af. Een studie kiezen, wel of niet op kamers. En hoe gaan we die studie financieren? Hoe zit dat eigenlijk met de studiefinanciering tegenwoordig? Is dat allemaal ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u als ouder de studie zelf betalen?

Het is verstandig op tijd te kijken naar de financiĆ«le gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 4 oktober om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO.

Voor deze webinar hoeft u niets op uw computer te installeren. Alleen inschrijven met uw e-mailadres is voldoende.

Als u alles wilt weten over de studiefinanciering van uw kind, schrijft u zich dan hier in voor de webinar.

Mocht de bovenstaande link niet werken, kopieer dan de volgende link en plak deze in uw browser: https://duo.nl/webinar.