maandag 31 augustus 2015

H4 informatie over rekenen

Hieronder staan een aantal belangrijke mededelingen over rekenen.
Kijk even goed in welke categorie je valt!
Start zo snel mogelijk met het oefenen in het digitale programma SmartRekenen. In een apart bericht op deze weblog staat hoe je daar inlogt.


Leerlingen met wiskunde die voor de eerste maal in H4 zitten.
In de onderbouw hadden jullie een rekenuur in je rooster staan, in de bovenbouw is dat niet meer het geval. Vanaf klas 4 verwachten we van je dat je zelfstandig je rekenvaardigheid op peil houdt. Daarvoor wordt in H4 het computerprogramma “SmartRekenen”  gebruikt. Hierover staat op deze weblog een aparte instructie. Elke toetsweek maak je een digitale rekentoets. Deelname is verplicht, en de toets is niet herkansbaar. Voor leerlingen die door ziekte e.d. (na reguliere afmelding) de toets hebben gemist, wordt een inhaaltoets gepland.
In het PTA is de leerstof per toetsweek vastgelegd. Bij evt. vragen over de leerstof kun je
de vraag stellen aan je wiskundedocent, of per mail contact opnemen met de  heer Bakker (d.bakker@csg-comenius.nl). Geef in een e-mail altijd duidelijk aan hoe je heet en in welke klas je zit.
Ook komt er een vragenuur, waar je altijd binnen kunt lopen. Binnenkort wordt bekend gemaakt op welke dag/welk uur dat is.
Berichten over rekenen komen steeds via de blogspot!!!
Als je je opleiding in het normale tempo afrondt, krijg je vier kansen om de examentoets rekenen van CITO te maken. Aan het einde van H4 doe je verplicht voor de eerste keer mee aan de examentoets. De andere 3 mogelijkheden zijn in het examenjaar. Het hoogste cijfer telt.
Op dit moment is nog niet geheel duidelijk hoe voor jullie het cijfer voor het rekenexamen meetelt in de slaag/zakregeling,  je moet in ieder geval een 5 halen om te kunnen slagen, maar of het ook opgenomen wordt in de kernvakkenregeling is nog niet duidelijk.
Zorg er dus voor dat je goed getraind bent, door regelmatig te oefenen met SmartRekenen!

Leerlingen zonder wiskunde die voor de eerste maal in H4 zitten
Voor alle leerlingen die geen wiskunde in hun profiel  hebben, wordt een aparte rekenles ingeroosterd. Hierover krijg je zo snel mogelijk bericht.
Verder gelden voor jullie dezelfde mededelingen als hierboven onder A.

Nieuw ingestroomde leerlingen met een MAVO- of TL-diploma:
Jullie hebben het afgelopen jaar ook een examentoets rekenen gemaakt, maar dat was op niveau 2F, en de Havo-toets is op niveau 3F. Daarom moeten jullie opnieuw een rekenexamen afleggen, en gelden alle opmerkingen hierboven ook voor jullie.
Mocht je toch inmiddels de examentoets op het niveau 3F hebben afgelegd, neem dan zsm contact op met dhr. Bakker (d.bakker@csg-comenius.nl)

Leerlingen die zijn blijven zitten in H4
Waarschijnlijk heb je aan het einde van H4 al een keer meegedaan aan het rekenexamen van CITO. Helaas bepaalt de wet dat het resultaat hiervan vervalt, doordat je H4 voor de tweede keer doet.
Je krijgt opnieuw 4 kansen om mee te doen 1x eind H4 en 3x in H5).
Verder gelden voor jullie dezelfde mededelingen als hierboven onder A.