dinsdag 23 maart 2021

H5: tussenjaar en meer:

Tijdens de les Engels of Nederlands is op maandag of dinsdag de decaan mevrouw Van Wessel langsgeweest. Tijdens deze les zijn er een aantal thema`s besproken:

 

  1. Het invoeren van de digitale enquête over je studiekeuze. Heb je die nog niet ingevuld, klik dan op deze link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Em5u25TzCk-05trFUIoXymyCudAAxyhPh8Bc5-xlt_VUOUlXR042TUpIM1A2OEFOUzBMWlM4NUIyTC4u

 

Of als de link niet werk dan via de volgende route: www.csg-comenius.nl; onderaan staat inloggen leerlingen; zonder in te loggen kom je op een pagina waar staat "enquête eindexamenklassen Mariënburg". Vul deze enquête tijdens mijn les in.


 

  1. Tussenjaar: overweeg je een tussenjaar dan verwachten we wel dat je het LOB programma van (digitale) open dagen en meeloopdagen doorloopt. Heb je deze activiteiten nog niet gedaan, dan zul je je vandaag nog moeten aanmelden voor deze activiteit(en). Als je op deze LINK klikt, kan je alle opties lezen die er zijn op het gebied van een tussenjaar.

 

  1. Vavo: mevrouw Van Wessel krijgt elk jaar veel vragen over wat de Vavo inhoudt. Tijdens het lesbezoek heeft ze dat uitgelegd. Kijk ook op de volgende site: https://vavofriesland.nl/

 

Je kan om twee verschillende redenen naar de Vavo willen:

 

  1. Op de Vavo kan je terecht als je geslaagd bent voor de havo. Gedurende het aankomende schooljaar kan je daar nog een nieuw vak volgen. Je volgt 3 uur per vak per week les op de Vavo. En het betreft lesstof van klas 4 en 5 havo in 1 jaar. Je ontvangt na dat schooljaar een los certificaat.
  2. Een leerling is gezakt en wil voor de vakken waarop hij/zij is gezakt naar de Vavo.

  • Op de Vavo volgt de leerling drie uur per vak per week les.
  • Als je gezakt bent kom je voor de Vavo  in aanmerking als je voor minimaal 1 en maximaal vier vakken bent gezakt.
  • Is een leerling voor 1 oktober 2021 18 jaar of ouder, dan hebben wij als school de keuze om je via school uit te besteden en kost het je niets. Gaan wij jou niet uitbesteden kost het jou 130 euro per vak per jaar.
  • Wanneer een leerling voor 1 oktober 2021 nog geen 18 jaar is, dan kan een leerling alleen maar via uitbesteding naar de Vavo en kost je dat niets.    
  • De intake voor de Vavo is pas na de uitslag van tijdvak 3 (15 juli). Deze intake zal op de Vavo zijn op 19, 20 of 21 juli. Houd rekening met deze datum als je eventueel een reis wilt gaan boeken.
  • Na de uitslag van tijdvak 2 zal de decaan een informatie bijeenkomst op school organiseren. Dan weten de leerlingen in grote lijnen hoe ze er ongeveer voorstaan, voordat tijdvak 3 aanbreekt. Houd de blog hiervoor in de gaten.