maandag 18 november 2019

H45: Open dagen en verslaglegging

Afgelopen zaterdag waren voor het HBO in het Noorden (voor 2019) de laatste open dagen.
Na de open dag is het tijd om het verslag in Droomloopbaan te maken. Plaats de foto’s die je hebt gemaakt in de collage binnen Droomloopbaan.
Havo 4. Deze leerlingen moeten in Droomloopbaan opdracht H4.10 tot en met H4.13 afmaken. 
8 december moeten deze opdrachten volgens het PTA af zijn. Leerlingen die niet naar de open dag zijn geweest (en opdracht H4.13 dus niet hebben kunnen maken), hebben in februari nog een kans deze opdracht te maken.

Havo 5. Deze leerlingen moeten in Droomloopbaan opdracht H5.10 tot en met H5.13 maken. 
18 november hadden deze opdrachten volgens het PTA af moeten zijn. Leerlingen die niet naar de open dag zijn geweest hebben voor het LOB gesprek in februari geen kans meer om naar de open dag te gaan. Sluit het kort met de coach welke open dag je in februari nog gaat volgen, maar zorg er wel voor dat je de meeloopdag nu gaat regelen.

Belangrijke data voor aankomende maanden:

NHL/Stenden:
-          Proefstuderen: 12 december (havo 5)
-          Open dag : 8 februari (havo 4 en in nood klas 5)
-          Ouderavond op de NHL/Stenden: 18 maart (havo 5)
Hanze Hogeschool:
-          Open middag Fixus (loting) studies: 6 december
-          Open dag: 29 februari
Windesheim: Open dag : 24 januari

Proefstuderen of meeloopdag havo 5 (opdracht H5.14)
Alle havo 5 leerlingen gaan een dagje meelopen met de toekomstige studie. Op de Friese HBO`s kom je deze twee begrippen tegen. Proefstuderen (op 12 december) doe je in een groep. Meelopen doe je 1 op 1 met een student van de gewenste opleiding. Dat laatste is wenselijk. Proefstuderen is algemener dan een meeloopdag waarin je veel meer de diepte ingaat.
Op de websites kan je je nu aanmelden bij verschillende HBO instellingen voor een meeloopdag. Regel dat nu en stuur je bevestigingsmail met datum en tijdstip gelijk door naar de coördinator s.vanderhoorn@cvo-nf.nl.
Zij beoordeelt of je er vrij voor krijgt. De meeloopdag mag niet tijdens een toets-moment zijn.

Dagje in een bedrijf/instelling meelopen?
Wanneer jij via een bekende of familielid een ingang bij een beroep hebt wat jou aanspreekt, regel dan een meeloopdag. En regel daar vrij voor bij de coördinator.

Wil je een studiekeuzegesprek n.a.v. de open dagen dan kan je contact zoeken met mevrouw van Wessel n.vanwessel@cvo-nf.nl