woensdag 18 april 2018

H3: uitwisseling Connecting Cultures

In maart en april is de derde klas van Connecting Cultures druk geweest met uitwisselingsactiviteiten samen met een school uit Pozza di Fassa. In maart zijn wij naar Italië geweest en in april kwamen de Italiaanse leerlingen en hun docenten naar Leeuwarden. Het werd een ervaring waarin verschillende grenzen verlegd werden.
Naast een lange busreis (16 uur!), kregen leerlingen te maken met een taalbarrière en verbleven zij in gastgezinnen. Spannend, maar ook leerzaam om kennis te maken met een andere cultuur!

Onze Italiaanse en Ladijnse (net als Fryslân een gebied met een minderheidscultuur) partners hadden een flink programma op poten gezet waarin we de prachtige omgeving en de steden Bolzano en Trento hebben bezocht. Ontvangen worden door een vertegenwoordiger van de lokale overheid, musea bezoeken, wandelen in de besneeuwde Dolomieten en een rondleiding door steden vormden de ingrediënten voor onze activiteiten. 

Voor het programma in april hebben onze leerlingen veel tijd besteed aan het samenstellen van een meerdaags programma voor onze Italiaanse gasten. De leerlingen wilden zoveel mogelijk verschillende onderdelen van onze leefwereld laten zien. Het programma begon op school om tijdens de daaropvolgende dagen Leeuwarden, Ferwert, Hegebeintum en Ameland te bezoeken.

Dankzij de betrokkenheid van ouders, collega’s, de Provincie, My Schools Network en uiteraard die van de leerlingen werd deze uitwisseling een succes!