maandag 2 oktober 2017

H4 brief buitenlandreis Oostenrijk

Op 13 november vetrekken we richting Oostenrijk voor de buitenlandsreis. De bus zal op 13 november om 06:00 vertrekken vanaf de Sixmastraat te Leeuwarden.
Het adres waar we deze week verblijven is:  
Gasthof Brunhhilde,
Fusch an der Grossglocknerstraße 117,
5672 Fusch an der Großglocknerstraße, Oostenrijk.
We zullen gaan skiën op de Gletsjer van Kaprun.

 

Mocht er onverwachts iets gebeuren voor vertrek of heb je nog vragen, dan mag je altijd contact opnemen met Esther Veldman (e.veldman@csg-comenius.nl/ Via de mail ontvangt u haar telefoonnummer)

 

Mocht er zich tijdens de week iets voordoen in uw privésituatie waardoor u contact wilt hebben met een van de begeleiders, dan kunt u bellen met de locatiedirecteur van Mariënburg, de heer Wim Bok (via de mail ontvangt u zijn telefoonnummer) Hij zal u dan verder helpen.

 

Hieronder nog even een checklist voor vertrek.
 

-        Vertrektijden:

Vertrektijd maandag 13 november : 06:00 (in de ochtend) 05:45 uiterlijk aanwezig.

Vertrektijd vrijdag 17 november : Na het avondeten

Aankomst Leeuwarden: Ergens in de ochtend. Plan geen vroege werkzaamheden op de zaterdag. Zo’n week is erg vermoeiend. Sportwedstrijden op de zaterdagmorgen kunnen ook in het gedrang komen.

-        We gaan deze week skiën. Snowboards blijven dus thuis.

-        De reis is all-in  (ontbijt, lunch, avondeten) m.u.v. maandag. Op maandagavond hopen we ongeveer 100 kilometer voor aankomst  een stop te maken bij de Mc Donalds. Neem voor in de bus genoeg eten mee. Het is handig wat zakgeld mee te nemen, ook  wanneer je zelf iets wilt halen.

-        Het dragen van een helm is verplicht. Je mag eventueel zelf een helm mee nemen, maar er zijn ook helmen aanwezig.

-        Beddengoed is aanwezig, handdoeken niet.

-        Neem goede wandelschoenen mee!

-        Neem een rugtas mee voor in de bus en op de piste.

-        Ski spullen: handschoenen (liever geen wanten) skibril en/of zonnebril, skisokken, ski-pullies of truien, skibroek, ski jas, zonnebrandcrème.

-        1 grote weekendtas (liever geen koffer) en een rugtas i.v.m. beperkte ruimte in de bus

-        ID bewijs en zorgpas

-        Gezelschapsspelletjes, boeken/tijdschriften, tafeltennis badjes etc.

 
Tips:

Heb je geen skibroek? Een spijkerbroek met daarover heen een regenbroek functioneert ook. Je kan ook een kijkje nemen bij Decathlon of Sportsworld. Hier hebben ze goede broeken voor een schappelijke prijs.

Heb je snel last van koude voeten? Neem dan wat boterhamzakjes mee. Doe deze om je skisokken heen en stap dan in je schoenen.

 

Met vriendelijke groet,

 

E. van Dijk, N. Wessel, J. Douma, H. Koek, H. de Jong, E. Veldman