woensdag 20 september 2017

Leerlingen Tekenen en Handvaardigheid H4/5, Ath 4/5/6: excursie Munster.


Als je je hebt opgegeven (en als je hebt betaald) voor de excursie naar Munster op dinsdag 26 september, dan is onderstaande informatie belangrijk voor jou!

In Munster vindt tot eind september Skulptur Projekte plaats. Geen gewone tentoonstelling in de openbare ruimte, maar een avontuurlijke safari langs ongeveer veertig grootschalige kunstwerken. Van de bibliotheek tot in het openbare toilet, overal is kunst te zien. Kunstenaars van over de hele wereld maken sinds 1977 elke tien jaar kunst, speciaal voor Munster, een Duitse provinciestad met 300 duizend inwoners.

De tentoonstelling heeft geen complex, vooropgelegd thema, geen overkill aan informatie, maar presenteert gewoon een steengoede selectie kunstenaars die genoeg tijd en geld (van sponsor Sparkasse en subsidies) kregen om iets heel bijzonders te maken. De kunstwerken fascineren, verwarren en zeggen iets over de stand van zaken in de wereld zonder dat het prekerig of te educatief wordt.

Op 26 september gaan we met jullie deze kunstmanifestatie bezoeken. De kosten van deze excursie bedragen 10 euro. Dit bedrag moet uiterlijk vrijdag 22 september ingeleverd worden bij mevr. Lodema, mevr. Leene, mevr. Makkinga of mevr. Woldendorp. Pas als er is betaald, heb je je echt opgegeven. Eten en drinken is op deze dag voor eigen rekening.

 

Planning                                                                                                                  
08.00 Verzamelen Sixmaplein
08.15 Vertrek Leeuwarden - Münster
11.00 Aankomst Münster
11.00 – 16.00 Programma
16.00 – 18.00 Vrije tijd
18.15 Vertrek Münster - Leeuwarden
21.00 Aankomst Leeuwarden Sixmaplein

 

Tot dinsdag!

 

Mevrouw Leene, Lodema, Makkinga en Woldendorp.