vrijdag 27 november 2015

H45: meld je aan voor de debatclub van CSG Comenius!


Zoals bekend krijgt debatteren de laatste jaren steeds meer aandacht. Niet alleen leer je om inhoudelijk voor- en tegenargumenten te bedenken, ook leer je deze argumenten te verwoorden en je te verdedigen in het openbaar.
Een goede debater zal ook een goed sollicitatiegesprek kunnen houden en zal ook bouwen aan zijn zelfvertrouwen. Sterker nog, Plato heeft ooit gezegd: “zolang we maar debatteren slaan we elkaars hoofden tenminste niet in!” Met andere woorden: debatteren kan zelfs bijdragen aan de vrede!

Om dit te realiseren start het Comenius binnenkort een debatclub. Deze debatclub zal actief zijn op een maatwerkuur. Leerlingen die graag willen leren debatteren en ruimte hebben om iets extra’s te doen naast het reguliere schoolprogramma kunnen zich hiervoor aanmelden.  Deelname levert naast een verrijking van je vaardigheden ook een certificaat op wat wellicht van nut kan zijn voor toelating aan een vervolgopleiding.

De debatclub zal wekelijks bijeenkomen. In de eerste bijeenkomsten zal de nadruk liggen op het voeren van het debat. Hiervoor schakelen we hulp in van bijvoorbeeld de Groninger Debating Society Kalliope. Als de verschillende debatvormen onder de knie zijn gaan we natuurlijk zelf het debat met elkaar aan.

 De debatclub van Comenius zal ook mee doen aan verschillende wedstrijden, een voorbeeld hiervan is het Fries Jeugd Parlement. Uiteindelijk krijgen de leden van de debatclub een officieel certificaat, dit kan weer handig zijn bij het vinden van een leuke vervolgopleiding.

Wil jij graag lid worden van de debatclub? Meld je dan aan via onderstaand emailadres!

debatclub@csg-comenius.nl (dit emailadres is ongetwijfeld aan te maken?)