maandag 13 april 2015


Op woensdag 1 april vertrok er een bus met 22 korfballers naar Surhuisterveen om deel te nemen aan het schoolkorfbaltoernooi. Zeven scholen uit het Noorden namen deel aan dit evenement. Comenius kon drie teams formeren en deze leerlingen komen bij acht verschillende clubs vandaan. Nu speelden ze niet tegen elkaar, maar streden ze samen om de eer van het Comenius.

De volgende leerlingen deden mee:

 


 

 

In het A- team (klas 1 en 2) speelden: Nynke, Sanne, Wieteke, Ilse, Hester, Jetze, Fedde, Johannes, Micha

In het B-team (klas 3 en 4) speelden: Rixt, Rixt, Myrthe, Anouk, Jelmer, Jorrit, Sito

In het C-team (schoolteam) klas 4 en hoger: Eline, Marije, Daan, Wiebe Jan, Leila, Ingmar

Het waren korte wedstrijden, waarin er in één vak werd gekorfbald (monokorfbal) en een schot was nooit verdedigd, waardoor er altijd geschoten kon worden. Daardoor werd er heel dynamisch en snel korfbal gespeeld en moest er ook vaker worden gewisseld.  Dit vroeg veel loopvermogen van onze leerlingen. In totaal speelden alle teams vijf keer een wedstrijd.

 Het was een geweldige ochtend met wisselende successen, waarbij het plezier om met elkaar als leerlingen van een zelfde school deze dag op te trekken, voorop stond. Wij mogen als Comenius trots zijn op deze korfbaltalenten!  Het C team is zelfs tweede geworden. Helaas  liepen ze net de reis naar Amsterdam mis, waar binnenkort om het Nederlands kampioenschap wordt gestreden.

 

Volgend jaar weer.