vrijdag 27 maart 2015

Mededeling voor MMD 301 en 302 (Warrink/Bergman)

Komende week staat een werkles gepland. Je bereidt zelfstandig een interview voor. Dit interview werk je uit voor je digitale schoolkrant en je blog. Het telt zwaar mee voor een cijfer. De les van komende week valt dus uit, alleen voor MMD301 en 302.


 

Maak een afspraak met diegene die je wilt interviewen. Bereid vragen voor en zoek informatie via het internet op over het beroep van je contactpersoon. Gebruik hiervoor de tips en trucs over interviewtechniek. Je kiest iemand uit die werkt in de mediawereld.

Dat kan dichtbij zijn (tante is graficus) of ver weg (radiopresentator 538). Je kunt een reiskostenvergoeding ontvangen via mevrouw De Jager.

 

Zorg altijd voor een plan B. Zet niet alles in op één persoon, maar wijzig als het in contact komen te lang duurt. Kies dan voor iemand anders… Begin op tijd met je opdracht! De daaropvolgende les werk je je interview uit.

 

*Tip: maak geluids- of filmopnames, zodat je gemakkelijker informatie terug kunt halen voor verwerking in een artikel. Vergeet de aanwijzingen voor een webtekst van les 1 niet!

 

Succes! J