donderdag 13 november 2014


Bestemd voor leerlingen van havo 3 en hun ouders: MBO markt 


 
MBO Markt
 
Op 10 januari 2015 is er op het Leeuwarder Lyceum (Piter Jelles, Aldlan, J. Botkeweg 3) van 9.30-12.30 uur een MBO beroepen markt, georganiseerd door verschillende VMBO/Mavo -scholen.

 Deze markt is geschikt voor verschillende doelgroepen:

-          Leerlingen die na het VMBO/mavo een MBO opleiding moeten kiezen

-          Leerlingen die na klas 3 havo met een overgangsbewijs naar havo 4  serieuze plannen hebben om voor een MBO beroepsopleiding te kiezen

-          Leerlingen die (voor de tweede keer) in klas 4 havo zitten en naast de havo 5 koers voor de zekerheid een tweede plan achter de hand willen hebben.

 Wij vestigen de aandacht op deze markt omdat het belangrijk is om een goed onderbouwde studiekeuze te maken. Voor havo leerlingen is de eerste keus vaak een HBO opleiding. Wanneer deze route niet vanzelfsprekend is (bijvoorbeeld wanneer je op de havo vastloopt), zal een leerling tijdig een tweede plan moeten hebben.  Het MBO zou dat tweede plan kunnen zijn.

Als je denkt dat deze markt voor jou interessant is, kun je bij de decaan mevrouw de Roo tot 24 november 2014 een aanmeldingsformulier halen. Wanneer een leerling zich aanmeldt, dan graag op het formulier de handtekening van de ouders plaatsen zodat wij weten dat de ouders de keuze hebben gezien.

Mevrouw de Roo (decaan)