vrijdag 4 juli 2014

brief begin cursus



van CSG Comenius

Leeuwarden, juli 2014

 

Beste leerling,

 

De zomervakantie staat voor de deur: even geen huiswerk. Toch willen we je met deze brief alvast wijzen op de start van het nieuwe schooljaar. We hebben de data en tijden waarop je op school verwacht wordt op een rij gezet en op de achterzijde van deze brief vind je een lijst met schoolspullen die je nodig hebt om in september goed van start te kunnen gaan. Mocht je naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kun je bellen

(telefoon: 058 – 212 45 31) of mailen (e-mail: info@csg-comenius.nl)

 


Start schooljaar 2014/2015
Op maandag 18 augustus 2014 start het nieuwe schooljaar. Hieronder staat de tijd waarop je op school in de kantine wordt verwacht. Op het publicatiebord in de hal wordt vermeld in welk lokaal je moet zijn voor het in ontvangst nemen van het rooster en het boekenpakket.

 

Vergeet niet een correct ingevulde en door de ouder(s) en/of verzorger(s) ondertekende Bruikleenovereenkomst mee naar school te nemen en in te leveren. In verband met de schoolboeken is het handig om een (grote) tas bij je te hebben.

 

Leerlingen uit de bovenbouw die nog een toelatingsexamen of overgangstoets moeten maken en leerlingen die nog taken moeten inleveren, worden op maandag 18 augustus 2014  om 08.45 uur verwacht in lokaal 103. De toetsen starten om 9.00 uur. Leerlingen voor wie dit geldt, krijgen persoonlijk bericht.


  • Maandag 18 augustus 2014 in de kantine

09.00 uur: alle leerlingen havo 1 en atheneum 1                 

09.30 uur: alle leerlingen havo 3 en atheneum 3     

10.00 uur: alle leerlingen havo 2 en atheneum 2                             

10.30 uur: alle leerlingen atheneum 5

11.00 uur: alle leerlingen havo 4                   

11.30 uur: alle leerlingen atheneum 4                      

12.00 uur: alle leerlingen havo 5
12.30 uur: alle leerlingen atheneum 6


  • Dinsdag 19 augustus

Eerste lesdag volgens rooster.

Klassen die een introductieprogramma hebben, kunnen deze dag een andere rooster hebben.


Schoolfotograaf

In september komt de schoolfotograaf om pasfoto’s en groepsfoto’s te maken. Exacte data en tijdstippen worden op de publicatieborden bekend gemaakt. 

 

Ik wens je een prettige vakantie toe en tot ziens op 18 augustus!

 

Met vriendelijke groet,

 

Drs. W.F. Bok

Locatiedirecteur Mariënburg
Leermiddelen 2014-
2015



 

Algemene leermiddelen

1) Een A4-schrift met 10mm-ruitjes is aan te bevelen voor het vak wiskunde.

2) Rekenmachine:

 

  • Klas 1 t/m 3 havo/atheneum. Hier gebruiken we in de lessen (en toetsen) een niet-programmeerbare rekenmachine. Aan te bevelen is de Casio fx-82MS.
  • Klas 4 t/m 6 havo/atheneum. Hier gebruiken we de grafische rekenmachine. Op CSG Comenius, locatie Mariënburg, is als grafische rekenmachine gekozen voor de CASIO FX-9860G(II). Vanwege kwantumkorting kunnen we deze aanbieden voor de gereduceerde prijs van € 86,-. Je bent niet verplicht deze rekenmachine van school af te nemen. Weet je een goedkoper adres, dan is dat ook toegestaan. Ook is tweedehands een mogelijkheid. Oudere typen van de Casio doen het ook prima.

 

Je ontvangt in de eerste wiskundeles in het nieuwe schooljaar een apart machtigingsformulier voor de rekenmachine. Tijdens de daarop volgende wiskundelessen kun je tegen inlevering van een volledig ingevulde en ondertekende machtiging bovengenoemde grafische rekenmachine in ontvangst nemen. De grafische rekenmachine is ook te gebruiken bij andere vakken.

 

Tekenmaterialen voor het vak tekenen

In havo 3 en atheneum 3 en 4 en de examengroepen moet je je etui weer compleet maken volgens onderstaande lijst en het geheel in goede staat op de eerste tekenles meebrengen. Als je niet eerder een etui met inhoud hebt ontvangen, omdat je later instroomt, krijg je alsnog een etui uitgereikt.

De inhoud van de etui moet zijn:

a. 7 tubes plakkaatverf, merk Talens, tubegrootte 22 ml.: wit (kleurnummer 100), zwart (700), citroengeel (205), scharlaken (334), karmijn (318), cyaanblauw (501), ultramarijn donker (506);

b. 2 nylon waterverfpenselen, nrs. 2 en 7;

c. 2 potloden nr. 2B en nr. HB;

d. 1 potje o.i.-inkt, inhoud 11 ml;

e. 1 penhouder, geschikt voor kroontjespen.

- In klas havo 3/atheneum 3 moet je naast de etui ook een dummie aanschaffen.

- Als je in 4 havo en 5 atheneum tekenen hebt gekozen als eindexamenvak, moet je een examenpakket aanschaffen (€ 65,-). Dit bedrag moet vooraf betaald worden via een machtiging. Bij het halen van de boeken en het rooster in het begin van het schooljaar ontvang je een apart machtigingsformulier voor dit pakket.

- Tijdens de eerste tekenles in het nieuwe schooljaar kun je tegen inlevering van een volledige ingevulde en ondertekende machtiging het examenpakket in ontvangst nemen.

 

Woordenboeken

Voor de moderne vreemde talen moet je in alle klassen over goede woordenboeken beschikken. Zonder deze woordenboeken kun je je huiswerk niet goed voorbereiden. Bovendien mag je bij enkele toetsen in de bovenbouw (ook bij het Centraal Examen) gebruik maken van woordenboeken.

Goede woordenboeken zijn bijvoorbeeld:

-           Engels noemt als "advieswoordenboek":  “Het Van Dale Middelgroot”

-           Van Dale Pocket woordenboeken, ± € 8,95

-           Prisma woordenboeken, ± € 9,95