zaterdag 21 december 2013

Mariënburg in actie voor Serious Request

Met de finale van Comenius Serious Talent eindigde afgelopen vrijdag een drukke periode waarin leerlingen en collega’s van locatie Mariёnburg massaal in actie kwamen voor het doel “let’s clean this shit up”.




De afgelopen maanden is er veel werk verzet; wekelijks werden lunchhappen verzorgd door verschillende klassen. Deze lekkernijen leverden steevast prachtige bedragen op. Bovendien werd er op woensdag 11 december een actiedag gehouden van 15.00 uur tot 19.00 uur. Op die dag kwam heel Mariёnburg in actie met fantastische initiatieven. Er was een markt met kleding, tweedehands spullen, lekkernijen en producten die van gerecycled materiaal waren gemaakt. Ook werden er lokalen omgetoverd tot spookhuis of bioscoop. Groepen docenten en leerlingen leverden ook nog sportieve prestaties door gesponsord in actie te komen. Zo werd er een Colorrun gehouden, de Afsluitdijk over gewandeld, gedanst en gesport, gelift door docenten en van Enschede naar Leeuwarden gefietst.


Al deze activiteiten hebben een enorme bijdrage geleverd (€ 20.063,79) aan het uiteindelijke bedrag van € 31.359,32 van heel Comenius! De cheque met het bedrag werd gisteravond aangeboden door de winnares van Comenius Serious Talent; Hannah Bunder (klas H2D). Zij mocht diep in de nacht zelfs nog optreden in het Glazen huis met de Glazen Huis Band en Danny Panadero.


Langs deze weg willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit enorme succes bedanken!

Bekijk hier foto's van de "buikloop" over de afsluitdijk (met dank aan de heer van Elzelingen)
Bekijk hier foto's van de actiedag
Bekijk hier de overhandiging van de cheque
Bekijk hier het optreden van de glazen huis band 'Stay'