vrijdag 18 oktober 2013

H3 Aan de ouders

Het is mogelijk dat een mailbericht u niet bereikt heeft, vandaar dat u de brief van mw De Roo hier (nog eens) vindt:


Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3,

 

In klas 3 moeten alle leerlingen een profiel kiezen. We onderscheiden 4 verschillende profielen: Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Bij elk profiel horen een aantal verplichte en een aantal keuzevakken.

 

Veel leerlingen vinden het lastig om het juiste profiel te kiezen. Wij hebben daarom een programma ontwikkeld dat hen daarbij helpt. Dit programma staat op onze decanensite: www.csg-comeniushv.dedecaan.net. Tevens is op de site veel informatie te vinden die het kiezen van het juiste profiel kan ondersteunen.

 

In week 44 en 45 geef ik in alle derde klassen een introductieles over de profielkeuze. Daarbij maken ze kennis met onze decanensite. Bovendien leren ze hoe ze zich kunnen aanmelden en hoe het programma KeuzeWeb werkt. Vervolgens is het de bedoeling dat ze zelfstandig de opdrachten van KeuzeWeb gaan maken. Bij elke opdracht wordt duidelijk aangegeven wanneer de opdracht af moet zijn. In de mentorlessen en mentorgesprekken zal de mentor af en toe aandacht geven aan de voortgang van het keuzeproces doch de leerling is zelf verantwoordelijk voor het maken van de opdrachten.

 

We vragen aan u om uw kind(eren) te ondersteunen bij hun zoektocht naar het juiste profiel.

 

1.  Allereerst kunt u zich als ouder aanmelden op de decanensite. U krijgt dan toegang tot het informatieve gedeelte.

2.  De opdrachten op KeuzeWeb zijn alleen voor de leerlingen toegankelijk. U kunt samen met uw zoon of dochter naar de opdrachten kijken. Vaak levert het interessante gespreksstof op.

3.  De leerlingen bouwen vanaf klas 3 een toekomstdossier op. De leerlingen ontvangen tijdens de introductieles een snelhechter waarin de belangrijke opdrachten bewaard moeten worden. Dit dossier kan gebruikt worden bij een (toelatings)gesprek voor de vervolgstudie.

4.  Geregeld verschijnt er op het weblog een berichtje van de decaan zodat u als ouder weet waar uw kind mee bezig is of mee bezig moet zijn.

5.  In januari staat een ouderavond gepland die voor het grootste deel aan de profielkeuze wordt gewijd. U ontvangt te zijner tijd een uitnodiging.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar g.deroo@csg-comenius.nl. Het is ook mogelijk om via de decanensite een mail te versturen. Controleer dan wel even of u de juiste decaan hebt aangevinkt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Gretha de Roo-Kuik

decaan klas 3